8 onderwerpen om te vermijden tijdens een eerste date

door Lissa

Daten, het is lastig. Waar moet je het over hebben en misschien nog een betere vraag waar moet je het vooral níet over hebben tijdens een eerste date?

1. Je ex

Oei, een klassieke misser! Over je ex praten tijdens een eerste date laat namelijk zien dat je nog niet klaar bent voor een nieuwe stap. Of je nou leuk of met afschuw over die persoon praat, doe maar niet! Praten over een ex komt bij sommige mensen ook onbeleefd over. Als je aan het daten bent, wil je dat de focus bij die persoon ligt en niet bij een lover van vroeger.

2. Toekomstplannen

Dat je een bepaald beeld hebt van hoe je je leven ziet over 10 jaar is helemaal fijn! Helaas zal dit niet bij iedereen de positive vibes opwekken die je wil. Toekomstplannen kunnen namelijk heel veel mensen ook afschrikken. Zie je jezelf wonen in Amsterdam? Wil je graag elk weekend uit fietsen als je ouder bent? Deze dingen kunnen ervoor zorgen dat het bij één afspraakje blijft. Niet meteen omdat hij Amsterdam geen mooie stad, I mean, did you see it? Maar het heeft er meer mee te maken dat er zo geen ruimte lijkt voor iemand anders, voor een nieuwe lover en niet voor haar of zijn hobby’s en ideeën.


3. Sex

Sex, we love it! Maar erover beginnen op de eerste date geeft soms de verkeerde indruk. Ben je niet voor love op de date, maar voor lust dan is het natuurlijk wel een goed idee om wat hints te droppen! Anders kan je het beter laten, veel mensen vinden vroeg over seksuele onderwerpen praten (helaas) een afknapper.


4. Overledenen

Bij het First dates zien we het vaak genoeg: mensen die beginnen over overleden familieleden. We snappen dat het ter sprake kan komen, maar begrijp ook dat je je date in een lastige situatie brengt als je vertelt dat je vorige week de begrafenis van de oma had. Want hoe moeilijk is het om op zo’n verhaal te reageren? Vaak zien we dat mensen soort gelijke verhalen willen vertellen. Dit zorgt ervoor dat jullie een half uur praten over gestorven familieleden of kennissen. Natuurlijk is het een belangrijk onderdeel van je leven, maar bewaar het liever voor een tweede date waarop je de diepte ingaat.

5. Kinderen

Kinderen horen natuurlijk bij je toekomstplannen, maar toch verdient dit een extra kopje. Veel mensen ervaren druk van de maatschappij en omgeving om kinderen te krijgen. Dus wanneer jij tijdens de eerste date je notitielijstje met kindernamen erbij wil pakken, denk dan even na! Net zoals bij je toekomstplannen krijgt je date niet het gevoel dat zijn/haar mening meetelt. Het kan natuurlijk ook zijn dat je juist geen kinderen wil. Of dit verstandig is om te melden hangt er vanaf hoe je er in staat, maar je kan ook makkelijk wachten tot een tweede date.


6. Hoe zwaar je leven is

Zeuren en klagen, we doen het als Nederlanders graag. Over het weer, de file, die vreselijke collega en natuurlijk: corona. Soms is even klagen heerlijk, maar niemand houdt van een zeur. Houd het lekker bij positieve onderwerpen!

7. Beladen onderwerpen

We willen het op een date gezellig hebben en dat bereik je het snelst met luchtige gesprekken, niet te moeilijk en niet te ingewikkeld. Politieke stellingen zorgen snel voor wrijving en discussie. Denk aan de onderwerpen zoals: vluchtelingen, vrijheid van meningsuiting, abortus en extremisme. Je kunt deze onderwerpen misschien beter opschuiven naar een tweede of derde date als je de sfeer ongedwongen wil houden. Weet je zeker dat je niks wil beginnen met een FvD’er, dan is het natuurlijk wel slim om een paar thema’s op tafel te leggen!


Meer over daten:

3 Onzekere gedachtes die iedere vrouw heeft tijdens het daten (en wat je eraan kunt doen)

De vijf pro’s van daten met een jongere man

Waarom de feestdagen hét moment zijn om te gaan daten

Beeld: Pexels, Giphy.com

Dit vind je ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy