10 leuke coronaproof dates tijdens de lockdown

door Lissa

Daten tijdens een pandemie is niet makkelijk, maar ook zeker niet onmogelijk. Met wat creativiteit kom je namelijk een heel eind. Hier 10 dates die je prima met 1,5 meter afstand kan doen!

1. Wandelen

Wandelen is het nieuwe uitgaan! Ja, misschien wat minder spannend, maar je kan elkaar wel goed leren kennen. Een pluspunt van een wandeling maken is dat je niet continu oogcontact hoeft te hebben, dit kan tijdens een etentje weleens ongemakkelijk zijn. Je kan de wandeling zo leuk maken als je wil, langs het strand, het bos of door de stad heen. En een tip: draag niet je nieuwe hakken, daar krijg je spijt van!

2. Videobellen

Dit beschouw je misschien niet direct als een date, maar het is wel een goede manier om met iemand voor het eerst te praten. Als je iemand online hebt ontmoet in de lockdown raden we je het zeker aan om eens een uurtje te bellen. Je merkt zo veel beter of de klik er echt is.


3. Picknick

Een picknick organiseren is superromantisch en in de buitenlucht afspreken is very coronaproof! Neem allebei wat lekkere borrelhapjes mee. Spreek af in een leuk park, op op het strand of lekker ergens in de stad.

4. Netflix op afstand

Ben er nog niet klaar voor om bij iemand af te spreken? Het kan tegenwoordig allemaal, samen Netflix kijken vanuit huis. Hoe werkt het? Je drukt op het Netflix Party-icoon en kiest voor 'Start the party’. Wanneer je dit gedaan hebt zie je een unieke link, deze kan je met je date delen! Wel heb je hier een laptop voor nodig, want het is helaas nog niet beschikbaar op je telefoon.

5. Wijn- of bierproeverij

Hoewel een proeverijtje in je favo restaurant leuker is, kun je het ook thuis doen. Spreek met je date af allebei wat wijntjes of biertjes in te slaan. Ben je een echte fijnproever? Dan kun je er ook een spel van maken. Plak alle labels af en ga samen raden. Happy slockdown!


6. Virtueel concert

Een concert volgen vanaf je televisie, laptop of tv is ook helemaal nieuw in deze tijd. Op 6 juni geeft bijvoorbeeld de band DI-RECT een streamingconcert. Ook kan je festivals vanuit je woonkamer bijwonen. Zoals het grote festival Burning Man, hun kwamen met het idee dat je virtuele Black Rock City kunt bezoeken. Hoe het er precies uit gaat zien is nog niet bekend, maar tof klinkt het zeker!

7. Koken

Liefde gaat door de maag. Koken is de ultieme test om te kijken of het klikt tussen jullie, dus duik de keuken in! Misschien heb jij wel een favo gerecht die je je date kan leren? Let’s get cooking!


8. Avondje bij het kampvuur

Ben jij of is je date gezegend met een tuin? Dan is een dit een heel leuke manier om je avond door te brengen. Samen een vuurtje maken, wat marshmallows erbij en klaar ben je! Hoe romantisch is dat!

9. Digitale escaperoom

Een escaperoom is de ideale test om te kijken hoe goed jullie kunnen samenwerken en hoe leuk jullie zijn onder tijdsdruk. En gelukkig kan dit ook digitaal, waar zouden we ook zonder de digitale wereld zijn hè! Je kan dit beide vanuit jullie eigen huis doen of toch elkaar opzoeken.

10. Spelletjes avond

Je kan weer eens een ouderwetse avondje vol spelletjes organiseren. Welke spellen blijk je allemaal nog in je kast te hebben? Het zal je verrassen hoe gezellig het is! Wil je dat de date de spannende kant op gaat, dan kan je het Dirty-Seconds spel bestellen in onze shop!

Meer over daten:

Waarom de feestdagen hét moment zijn om te gaan daten

Date vragen: 41 leuke vragen om aan je date te stellen

Zo overleef je het eerste date-leed

Beeld: Pexels, giphy.com

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy