5 red flags op datingapps

door Phlox

Het is 2021 en nieuwe mensen ontmoeten is dankzij corona ineens een stuk ingewikkelder geworden: thank god for online dating! Waarschijnlijk hebben we ons allemaal weleens aangemeld op de klassieke datingapps zoals Tinder, Bumble en Raya – om vervolgens heel snel te ontdekken dat de wereld van online daten nogal wat valkuilen heeft waar je je bewust van moet zijn. Dit zijn de 5 red flags op datingapps die je sowieso wilt ontwijken!

Geen profielfoto

Deze spreekt natuurlijk voor zich: het enige dat een profiel zonder foto waard is, is een snelle swipe naar links. Wat het ook is dat diegene wil verbergen, het is waarschijnlijk niks positiefs…

Hetzelfde geldt voor mensen die wel foto’s hebben, maar dan in de categorie ‘te mooi om waar te zijn’. Er zijn zeker heel mooie mensen in Nederland, maar als je iemand tegenkomt die de tweelingbroer van Harry Styles had kunnen zijn, is het misschien toch niet helemaal de werkelijkheid. Don’t fall for it!

red flags

Datingprofiel no go’s

Ook als ze wel foto’s hebben is daar nog niet alles mee gezegd. Het hangt er natuurlijk vanaf wat voor jou persoonlijk een dealbreaker is, maar over het algemeen zijn dit de datingprofiel red flags:

Wazig en onduidelijk

Een blurry foto is eigenlijk alleen leuk voor het artistieke effect, maar other than that… Het is het beste om meteen voor hoge kwaliteit te gaan, anders is de eerste vraag die je krijgt gegarandeerd ‘heb je een betere foto?’ Niet het beste gesprek om mee te beginnen!

Haatsymbolen

Je zou denken dat het voor zich spreekt om niet met haatsymbolen op je Tinder geconfronteerd te worden, maar ze bestaan. Zo ben ik een keer een gast tegengekomen die vrolijk poseerde met een confederatie vlag in zijn kamer… Lijkt me niet dat hij veel matches heeft gehad. Het spreekt voor zich: dit is in alle gevallen een harde 'nee’.

Groepsfoto’s

Een of twee foto’s met een groep vrienden is oké (laat zien dat ze sociaal zijn!) maar een profiel met exclusively groepsfoto’s wordt wel een beetje ingewikkeld. Eigenlijk is de enige logische verklaring hiervoor dat de persoon in kwestie op zoek is naar nog iemand om een orgie te plannen, maar of jij daar nou voor openstaat..

red flags

Voorkeuren in bio

Een profiel waarin iemand alleen maar opsomt wat ze niet in een match willen zien is wel één van de red flags, zeker als het alleen maar gaat om dingen die uiterlijk gerelateerd zijn. Het is prima om te zeggen wat je type is of waar je op valt, maar als iemand in hun bio ‘voorwaarden’ stelt die te maken hebben met eigenschappen zoals etniciteit, geaardheid en gewicht is dat natuurlijk niet oké.

Ongevraagde dickpics

We blijven met elkaar hopen dat deze geen uitleg meer nodig heeft, maar ja… mannen en het internet is lang niet altijd een golden combo. Ongevraagde dickpics krijgen is gewoon echt niet chill en het heeft nóóit iets positiefs opgeleverd (behalve een harde block). Een grote red flag en swipe naar links dus!

Uitspraken zoals:

Als je mijn zwarte humor niet aan kan, zijn we geen goede match.’

Het hebben van ‘zwarte humor’ is 9 van de 10 keer eigenlijk gewoon code voor ‘klootzakkengedrag’. Je kunt even de vibe testen en een chat beginnen, maar wij zouden er niet te veel van verwachten..

Ik ben X lang want blijkbaar maakt dat uit.’

Deze uitspraak- samen met ‘oh ik had niet verwacht dat je me zou matchen, de meeste meisjes houden niet van jongens onder de 1,90 cm’- is het toppunt van pick me gedrag. Of iemands lengte uitmaakt of niet is natuurlijk gewoon een voorkeur, maar om het nou first thing op die manier in je bio te zetten komt een beetje aanstellerig over. Not attractive.

Ik ben super straight.’

‘Super straight’ is een term die door trolls op TikTok is ontstaan en wordt gebruikt om aan te geven dat iemand exclusief op cisgender mensen valt (mensen die zich identificeren als het geslacht waarmee ze zijn geboren). Ze zijn dus zó hetero dat ze ook niet transgender- of non binaire personen zouden daten. Onzin natuurlijk, want als je bijvoorbeeld als man zijnde op een transgendervrouw valt, ben je nog steeds net zo hetero. Ze is immers een vrouw.

Deze ‘geaardheid’ wordt als excuus gebruikt om transfobie te rechtvaardigen en het is dus, kort gezegd, een behoorlijk slecht teken als iemand dat op hun profiel heeft staan. Niet naar rechts swipen dus!

red flags

Wat zijn de vreemdste profielen die jij bent tegengekomen op een datingapp? Deel het in de comments!

Lees meer over:

Dit zijn de leukste dating apps/sites wanneer je op vrouwen valt

De invloed van social media op je relatie

OnlyFans: waarom zou je het wel/niet doen?

Beeld: Unsplash / Giphy

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy