10 signalen dat jij de hinderende factor bent in de relatie

door Julia

Je relatie is niet helemaal hoe het hoort te zijn, althans zo voelt het. Je kunt je vinger er niet op leggen, maar er is iets waardoor het tussen jullie twee niet botert. Heb je er weleens bij stilgestaan dat jijzelf de hinderende factor zou kunnen zijn?

Het is iets wat we niet graag  toegeven, dat we zelf verantwoordelijk zijn voor de issues die er in onze relaties zijn. Je fouten inzien is natuurlijk ook best lastig. Daarom bieden wij je de helpende hand en sommen we 10 punten op, die erop kunnen wijzen dat je niet alleen jezelf, maar ook je relatie, behoorlijk in de weg zit.

 

1. Je analyseert alles, maar dan ook echt alles wat er tussen jou en je vriend gebeurt. Je houdt het voor jezelf en praat er niet met hem over. Uiteindelijk voel je je er heel alleen onder.

2. Je voelt je niet zeker over jezelf. Je zoekt bevestiging bij je partner, maar eigenlijk ben jij degene die meer in zichzelf moet gaan geloven.

3. Als er een probleem is, ga je het gesprek niet aan met je vriend. Je gaat het uit de weg en hiermee sluit je hem buiten. Je kunt hem flink kwetsen, door hem niet te betrekken bij wat er in jouw hoofd omgaat.

4. In plaats van direct met elkaar praten, kies je er voor om alle communicatie via de app of sms te laten verlopen. Zo ontstaat er miscommunicatie tussen jullie. Face to face een gesprek voeren voorkomt heel wat ruzies.

5. Je kunt je verleden maar moeilijk loslaten en laat dit je huidige relatie beïnvloeden. Het is heel lastig, maar toch echt beter voor jou en je relatie om het verleden ook echt in het verleden te laten. Het is altijd een idee om eens te gaan praten met een professioneel iemand, als je dit moeilijk vindt.

6. Je toont geen enkele emotie of gevoelens naar je partner toe. Hij heeft geen benul van hoe jij in de relatie staat. Als je ineens wel open bent over je gevoel komt dit dan ook als een complete verrassing voor hem.

7. Je hebt nog contact met een ex, hiermee kun je jezelf belemmeren om verder te gaan. Om echt voor je nieuwe vriend en jullie relatie te gaan, omdat je nog met een been in het verleden staat.

8. Je zit niet lekker in je vel, letterlijk. Je voelt je te dik of te dun of je schaamt je voor je cellulitis. Sex met het licht aan is geen optie en je duikt altijd meteen onder de dekens. Alsof je niet gezien mag worden. Dit creëert afstand tussen jullie.

9. Je werk komt altijd op nummer 1. Als je moet kiezen tussen je werk en je vriend is de keuze snel gemaakt. Een balans vinden tussen werk en privé is niet een van je sterkste kanten, en daar heeft ook hij last van.

10. Je hecht veel waarde aan je vriendschappen en dat is goed, maar ook hier gaat het weer om de balans. Als je je vriendinnen al drie keer hebt gezien in de week, en je zegt je vriend af om nog een avond met de meiden te zijn, ben je je relatie aan het verwaarlozen.

 

Herken je jezelf in vijf signalen of meer? Dan wordt het hoog tijd om je eigen gedrag eens goed onder de loep te nemen, en hier het een en ander in te gaan veranderen. Zeker als je de relatie graag wilt behouden en verbeteren. Of misschien kom je er wel achter dat deze relatie je niet gelukkig maakt. Af en toe stilstaan bij de keuzes die je maakt, of dat nu om een relatie of een baan of iets anders gaat, is juist heel goed. Vaak nemen we te snel beslissingen, die niet altijd goed zijn voor onszelf of de ander.

 

Meer over relaties:

12 bullshit redenen om in een slechte relatie te blijven hangen

Nieuw: De breakup retraite

10 manieren om over je ex heen te komen die altijd werken

 

Bron: Popsugar / Beeld: Pinterest

Dit vind je ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy