How to: kantoorliefde

door Julia

Loop je al wekenlang rond met verliefde gevoelens voor die ene leuke collega?  En wil je er dolgraag iets mee doen, maar je hebt geen idee hoe je dit moet aanpakken? Wij hebben de oplossing voor je!

Ik heb het dan wel over verliefde gevoelens, maar het kan natuurlijk ook zijn dat je gewoon ontzettend hitsig wordt van die ene hele aantrekkelijke collega. En je niet kan wachten om hem alle hoeken van de vergaderruimte te laten zien. Ik noem maar een zijspoor.

Kantoorliefde

Hoe het ook zij, het blijft lastig om de liefde op kantoor te laten opbloeien. Je hebt met bemoeizuchtige collega’s te maken, je baas die not amused zal zijn als jij werk en privé niet meer kunt scheiden van elkaar. En dat is dan misschien nog zacht uitgedrukt, want in sommige gevallen kan het je zelf je baan kosten. Dit betekent natuurlijk niet dat je helemaal niet het risico moet nemen, nee als de liefde om de hoek komt kijken of dat nu in de supermarkt is, in de bar of op het werk, dan ga je ervoor. En als de ‘sucker for love’ die ik ben, help ik je daar maar al te graag bij.

 

  • Begin met een vriendelijk gesprekje in de koffiehoek, of in de lift, waar je hem ook tegenkomt. Vraag hem naar zijn plannen voor het weekend, wat hij naast werk doet etc. Je insteek is om eerst vrienden met hem te worden, de beste relaties ontstaan vanuit een vriendschap dus it’s worth a try!
  • Kun je je echt niet meer inhouden en moet je hem nu zoenen? Trek hem snel het toilet in, dit is altijd een veilige plek, liefst wel op de mannen-wc, waar de kans dat je iemand tegenkomt het kleinst is.
  • Vrijdagmiddagborrels zijn het uitgelezen moment om ongegeneerd te flirten met je kantoor crush! Zeker als er al een paar uur verstreken zijn, tegen die tijd is iedereen zo dronken dat ze toch niet meer doorhebben wie je wel of niet gezoend hebt.
  • De kantine is een no-go voor een date, dat wist je waarschijnlijk al maar ik benadruk het toch nog maar even.
  • Liefde kun je niet sturen, I know, maar het beste is wel als je kantoorliefde niet je directe collega blijkt te zijn, voor het geval dat jij of hij wat ruimte nodig heeft is het een stuk prettiger als je elkaar niet elke dag hoeft te zien.
  • Is het inmiddels overduidelijk dat jullie elkaar leuk vinden? Dan is het prima om het voorlopig nog even stil te houden, een beetje stiekem doen is juist leuk toch?
  • Zijn jullie al een tijdje aan het daten en wordt het echt serieus? Dan hoeft het geen geheim meer te zijn, en kun je het gerust aan iedereen vertellen, denk wel goed na hoe je dit aanpakt. Het beste is om dit eerst met je partner te bespreken en vervolgens naar je baas te gaan.

 

Heb jij weleens een kantoorliefde gehad? Laat het me weten in de comments!
Bron: Glamour.com / Beeld: Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy