Vijf tekenen dat je ongelukkig bent in je relatie

door Julia

Sta jij er weleens bij stil waarom je met je partner bent? Voor veel mensen is hun relatie na jaren, een vanzelfsprekendheid geworden. Ze kunnen eigenlijk geen duidelijk antwoord meer geven op de vraag, waarom ze nog bij hun partner zijn.

 

Het gaat allemaal zo op de automatische piloot, dat het niet opkomt om te denken: ‘Ben ik eigenlijk wel gelukkig in mijn relatie?’ Het is iets wat regelmatig gebeurt bij koppels die al een tijdje samen zijn.

 

Evalueren

Net als met iedere andere relatie, maar bijvoorbeeld ook met je baan, is het goed om eens in de zoveel tijd te evalueren. In die evaluatie stel je jezelf vragen, waarmee je test of je nog op de goede weg zit. Voor een baan zijn dit natuurlijke hele andere vragen dan voor een relatie, maar het principe is hetzelfde. En uiteindelijk kom je altijd bij dezelfde vraag uit: ‘Maakt het me gelukkig?’ Of dat nu een persoon is, een baan of de plek waar je woont. Dat kan heel confronterend zijn, maar uiteindelijk ben je wel zelf verantwoordelijk voor je eigen geluk. En het zou toch zonde zijn als je je pas jaren later beseft, dat je met iets bent doorgegaan terwijl je er eigenlijk doodongelukkig van werd?

Begrijp me niet verkeerd als jij er zeker van bent dat jouw partner bijdraagt aan jouw geluk en je weet precies waarom, dan is er niks aan de hand. Maar ben je er niet helemaal zeker van en heb je zo je twijfels over jullie liefde? Dan is het tijd om te checken of je echt ongelukkig bent in je relatie. Deze vijf tekenen kunnen er op wijzen dat er meer aan de hand is.

 

#1 Je bent veel met anderen

Het is goed om je eigen leven te hebben naast je relatie, maar kijk je er meer naar uit om je vriendinnen te zien dan je vriend dan is dit een slecht teken. Als je na een dag werken niet meer enthousiast wordt van het vooruitzicht op een avondje samen met je vriend, dan is er zeker iets aan de hand. Nu kan het natuurlijk zijn dat je de laatste tijd heel veel tijd hebt doorgebracht met je vriend, en even behoefte hebt aan girltime, dat is logisch. Maar als dit niet het geval is, kan het een teken zijn dat je niet helemaal happy bent in je relatie.

 

#2 Je kijkt om je heen

Na jaren in de relatie, vraag je je steeds vaker af hoe het zou zijn als single. Je betrapt jezelf tijdens het uitgaan erop, dat je meer om je heen kijkt. Je flirt, wisselt wat verleidelijke blikken uit. Je fantaseert over hoe het zou zijn met een ander. Komt dit je bekend voor? Tijd voor een evaluatie.

relatie

#3 Het boeit je niet

Was je in het begin van de relatie nog weleens bang voor ruzie, want oh God wat als de ruzie uitloopt op een break-up? Haal je nu bijna je schouders op als hij ergens kwaad om is. Oké je vindt het vervelend, maar je ligt er niet bepaald wakker meer van. En als jij boos bent, is alles geoorloofd, schelden gooien met spullen. Het interesseert je totaal niet wat hij ervan denkt en eigenlijk heb je ook helemaal geen zin om het überhaupt nog goed te maken. Alarmbel!

 

#4 Sexdrive?

Het is al even geleden dat jullie sex hebben gehad en eerlijk gezegd, vind je het helemaal niet erg. Je sexdrive is zo ongeveer naar een nulpunt gezakt, je hebt er gewoon echt geen zin in. Tuurlijk zijn er genoeg andere factoren waarom je libido aan de lage kant is, maar toch is het goed om jezelf af te vragen of het niet aan je partner ligt. Voel je je nog wel aangetrokken tot hem? Sta je ervoor open om nieuwe dingen met hem uit te proberen in bed?

 

#5 Je denkt liever niet aan de toekomst

Als mensen je vragen wanneer het tijd wordt voor de volgende stap, krijg je het spaansbenauwd. Alleen de gedachte al aan, samenwonen, trouwen of kinderen krijgen met hem beangstigd je. Het kan zijn omdat je nog jong bent, of last hebt van bindingsangst. Maar als dit iets is wat je op de langetermijn ook niet ziet zitten, of je krijgt al de kriebels bij het woord langetermijn, dan is het hoog tijd voor een evaluatiecheck.

 

Kom je nu, na het lezen van dit artikel, tot de conclusie dat er inderdaad meer aan de hand is? Bespreek het dan eerst met je partner. Dat de relatie je op dit moment niet gelukkig maakt, hoeft natuurlijk niet meteen het einde te betekenen. Praat erover, wees eerlijk naar elkaar toe. Een relatie is hard werken, en misschien zijn jullie allebei wel laks geweest. Who knows. Het is altijd het proberen waard. Is er na jullie evaluatie niks veranderd, dan weet je genoeg.

Bron: Popsugar
Beeld: Pinterest

Meer over relaties:

12 dingen die we doen om indruk te maken in het begin van de relatie

Eerste hulp bij jaloers zijn in een relatie

Het moment dat de passie in je relatie vermindert

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy