Dronken date met de blunder Brit

door Esther
1 reactie

Esther is geboren en getogen in de Jordaan en nog steeds trotse bewoner van de mooiste stad van de wereld. Ze studeert om professioneel horeca-tijger te worden en is in haar vrije tijd fulltime kroegtijger. Feestjes, dates, cocktails en mooie mannen: Es deelt op een cynische en toch sexy manier wat zij in haar stad zowel meemaakt.

Gezien ik niet kan plannen, geen tijdsbesef heb, altijd overal te laat kom en ook nog eens een compleet warhoofd ben, had ik voor de zoveelste keer een dubbele afspraak staan. Ik app James, mijn lange, knappe, Britse Tindermatch dat mijn vriendinnen om 9 uur bij me op de stoep staan dus ik moest onze cocktail-date helaas afzeggen. Hij schrijft terug dat hij supernieuwsgierig naar me is en vraagt of ik niet om 8 uur snel één drankje met hem wil drinken zodat we in ieder geval weten of we elkaar interessant genoeg vinden om contact te houden. Ik waardeer zijn enthousiasme en directheid en stuur hem het adres van een cocktailbar bij mij in de buurt. 

Even later loop ik Hiding in Plain Sight binnen waar James al op me zit te wachten met een martini in zijn hand. Hij staat op en begroet me met drie kussen. Op het eerste gezicht ben ik eigenlijk heel tevreden: hij ziet er precies zo uit als op de foto’s, heeft een onweerstaanbaar Brits accent en is inderdaad 1,95m en daarmee, zoals hij me beloofd had, net iets langer dan ik. 

Ik schuif aan en blader het cocktailmenu door terwijl James zijn vodka-martini achterover gooit. Omdat we eigenlijk vrij weinig gechat hebben, is ons gesprek een typisch eerste date babbeltje. Werk, studie, favoriete vakantiebestemmingen, huisdieren: het komt allemaal aan bod. Onze gesprek wordt kort onderbroken door onze bartender die vraagt of ik al een keus heb gemaakt. Ik bestel een whiskey drankje van het menu en James neemt nog een martini. Ik grijp dit intermezzo meteen aan om over mijn favoriete onderwerp te beginnen: bars en restaurants.

Ik hoor James uit over zijn favoriete plekjes in Amsterdam waarop hij mij vraagt om mijn aanbevelingen. Ik vertel over Domenica, een nieuw restaurant van de eigenaren van Toscanini, waar ik heel nieuwsgierig naar ben en als hij vraagt naar mijn favoriete Japanse restaurant antwoord ik meteen dat Yamazato, het sushi restaurant in het Okura hotel, ongekend goed is. 

Gezien ik zo opga in mijn eigen gekwek over restaurants en eten vergeet ik bijna van mijn cocktail te drinken. James daarentegen heeft zijn martini alweer op en terwijl ik nog aan mijn eerste drankje zit, bestelt James zijn derde. Voor het totaal plaatje wil ik er even bij vermelden dat één martini bestaat uit twee vodka shots en beetje vermouth en een olijf. Zelfs als je een lange vent bent, is 6 vodka in een uur op een lege maag meestal geen geweldig idee. 

Als mijn vriendinnetjes een berichtje sturen dat ze onderweg zijn, neem ik snel afscheid van James en race terug naar huis. Eenmaal thuis vertel ik over mijn speedy date waarna het grootse vriendinnen overleg begint. Plus- en minpunten worden op een rijtje gezet en uiteindelijk komen we tot de conclusie dat ik James zeker nog een kans moet geven. Het enige minpuntje is misschien dat hij veel dronk, maar hé… dat doen we allemaal wel eens dus zien we dat gewoon even door de vingers. 

Nadat ik hem een berichtje heb gestuurd om te laten weten dat ik hem graag nog eens zie, antwoordt hij dat hij voor aankomende vrijdag zowel Domenica als Yamazato heeft gereserveerd en dat ik mag kiezen waar we gaan eten. Met een dikke, vette glimlach op mijn smoel kijk ik naar mijn telefoon. “Hoe is het mogelijk dat ik zowaar een topgozer van Tinder heb weten te plukken?” vraag ik me hardop af. “Hij luistert naar mijn aanbevelingen, maakt de reservering én laat mij uiteindelijk kiezen waar we heen gaan.”

Als het dan eindelijk vrijdag is, sta ik in een handdoekje gewikkeld voor de spiegel. Ik neem overal uitgebreid de tijd voor en sta ruim een uur in de badkamer te tutten met oogschaduw, highlighters en mijn stijltang. Ik kies een zwart jurkje uit om aan te doen en plof dan nog even op de bank met een glaasje wijn. Ik scroll wat door mijn Insta-feed, beantwoord een appje en voor ik het weet ik het alweer tijd om te gaan. Vlak voor ik de deur uitstap, ga ik nog snel even plassen en ontdek dan dat ik ongesteld ben geworden. 

Ik baal als een stekker dat ik nou weer met een bloedende poes zit, want eerlijk is eerlijk, ik was van plan om met James naar bed te gaan die avond. Soms zeg ik een date af als ik ongesteld ben. Zeker als we toch alleen wat zouden gaan drinken doe ik daar niet al te moeilijk over, maar gezien James al op me zit te wachten in het restaurant, ga ik toch maar. 

Als ik aankom zie ik James zitten met een leeg wijnglas. Ik loop naar zijn tafeltje toe en ga tegenover hem zitten. Als we eenmaal lekker zitten te kletsen, ben ik blij dat ik niet afgezegd heb en herinner ik mezelf er even aan dat dates niet altijd om sex hoeven te draaien. 

We eten oesters, drinken champagne en bestellen daarna nog een lekkere fles wijn voor bij de hoofdgerechtjes. Omdat alles tot nu toe heerlijk gesmaakt heeft nemen we ook nog twee desserts. Ondanks dat ik maar anderhalf glas gehad heb, is onze fles wijn alweer leeg dus vraagt James onze ober om twee glaasjes dessert-wijn voor bij de toetjes. 

Na een heerlijk diner besluiten we, zoals jullie inmiddels wel van me gewend zullen zijn, om de avond voort te zetten in een cocktail bar. Als we vanaf de Noordermarkt naar Vesper fietsen, besef ik me dat James een beetje aangeschoten overkomt. Ik reken even terug en realiseer me dat hij al zeker 5 wijn achter de kiezen heeft en dat het dus niet heel gek is dat hij een beetje begint te slingeren. Als we de bar binnenkomen word ik meteen afgeleid door alle prachtige cocktails die ik voorbij zie komen en vergeet mijn zorgen over James’ alcohol gebruik. 

We zitten in een knus hoekje lekker van onze cocktails te genieten als James me vraagt of ik er zo nog eentje wil of dat ik liever nog een wijntje bij hem thuis kom drinken. Uit zijn ondeugende blik maak ik op dat hij met wijntje op de bank eigenlijk iets heel anders bedoeld. Met mijn bloedende poes in mijn achterhoofd stel ik voor om nog een drankje te drinken bij Vesper. “I’m having a great time but I’m not coming home with you tonight babe.” zeg ik in mijn beste Engels. “That’s a shame” antwoordt James terwijl hij me met zijn hand in mijn haar voorzichtig naar zich toetrekt. Als zijn mond mijn oor nog net niet aanraakt fluistert hij: “I was hoping to bend you over my bed, grab you by your hair and fuck your brains out, love.” Hij laat me weer los en praat dan verder op normale toon. “But if you just want to have another cocktail instead, that’s fine by me too.” Ik ontdek een lichte irritatie in zijn stem en voel me verplicht me nader te verklaren. Zachtjes leg ik hem uit dat ik niks liever wil dan met hem het bed in duiken maar dat ons avontuurtje helaas nog even moet wachten gezien ik ongesteld ben. “But honey” begint James met een lieve lach op zijn gezicht “That doesn’t matter to me.” Ik erger me lichtelijk aan zijn opmerking ondanks dat het waarschijnlijk goed bedoeld is. “It does matter to me, James” zeg ik kortaf. 

Als onze nieuwe cocktails voor onze neus geparkeerd worden door de bartender, verschijnt er weer een dikke glimlach op James zijn smoel en vergeet ik dat we net bijna zaten te kibbelen. Omdat we natuurlijk ook al heel wat wijn ophadden, heb ik gekozen voor een niet al te sterke longdrink. James daarentegen is alweer aan zijn derde martini en ineens valt het me op dat hij wel erg wazig uit zijn lieve blauwe oogjes kijkt. We proosten en ik neem voorzichtig een slok van mijn drankje. Als ik opkijk om aan James te vragen hoe zijn martini smaakt zie ik dat hij zijn glas in één teug leeg drinkt. Ik kijk hem verbaasd aan en vraag of alles oke is. “You sure you’re not coming with me?” brabbelt hij “No James, not tonight.” zeg ik inmiddels voor de derde keer. 

Met zijn lege glas in zijn hand staat hij vervolgens op en zwalkt naar de bar. Ik vraag me af of ik iets moet doen. Glaasje water bestellen, of misschien een taxI? Ik neem me voor om in het Nederlands tegen de bartender te zeggen dat James hierna geen alcohol meer hoeft maar dat blijkt niet eens meer nodig. James strompelt mijn kant op, pakt zijn sleutels van tafel en kijkt me aan als hij met dubbele tong aankondigt dat hij ervandoor gaat. Ik wijs naar mijn halfvolle glas en zeg voorzichtig dat ik mijn cocktail eigenlijk nog wel even zou willen opdrinken. “I can wait if you come home with me.” antwoordt hij terwijl hij weer bijna zijn balans verliest. “You know that’s not happening tonight.” zeg ik en voor ik mijn zin überhaupt af heb kunnen maken, begeeft James zich al naar de deur. Met moeite strompelt hij naar buiten.

Terwijl ik rustig van mijn cocktail drink, kijk ik door het raam naar James die zijn fiets probeert los te maken en wel drie keer zijn sleutels laat vallen voor hij eindelijk zijn slot open krijgt. De bartender komt naast me staan om van dit spektakel mee te kunnen genieten en draait zich dan naar me toe: “Is hij je nou gewoon vergeten?” vraagt hij “Ach, zolang hij betaald heeft, hoor je mij niet klagen.” zeg ik lachend en geef hem een dikke knipoog. 

Volg Esther ook via Instagram om op de hoogte te blijven van haar dateavonturen.

Meer van Esther:

Een goed verhaal

Mijn ‘gay’ best friend

De preutse bartender

Beeld: Pinterest

Dit vind je ook leuk

1 reactie

Monica 8 juni 2019 - 12:11

Hi Esther!

Even een tip over seks terwijl je ongesteld bent: weleens gedacht aan soft tampons (e.g. Joy division)? Ik was een half jaar gaan reizen en het kwam zo uit dat ik en mijn vriend elkaar een keer per maand kwamen opzoeken, en toevallig altijd terwijl ik ongesteld was, wat ook niet heel verbazingwekkend is aangezien ik vaak 7-8 dagen ongesteld bent…
Maar toen zocht ik naar alternatieven om alsnog fijne seks te hebben, en kwam ik uit op deze tampons. Ik vind het echt fantastisch werken, en lek niet meer tijdens de seks, ook niet tijdens de eerst paar heftige dagen! En als ik hem goed inbreng dan voelt mij vriend het niet eens zitten! Zeker aan te raden ;)

Groetjesss

Beantwoord

Laat een reactie achter

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy