Alles over de laatste datingtactiek; Cushioning

door Julia

Als jij je op de datingmarkt bevindt is het goed mogelijk dat je met iemand aan het daten bent die aan Cushioning doet, sorry wat? Ja, dit is de nieuwste datingtactiek onder vrijgezellen. Wij van LotteLust zochten voor je uit wat dit precies is.

 

Amper drie maanden geleden berichtten we over Breadcrumbing als de ‘nieuwste’ datingtactiek en nu is er alweer een nieuwe aan de gang. Breadcrumbing? Ik fris je geheugen even op:

‘The act of sporadically sending flirtatious yet noncommittal text messages (i.e., “breadcrumbs”) to someone at random times in order to keep up their hopes that a relationship may form in the future although there are no actual intentions of dating.’

 

Cushioning?

En nu is daar dus een nieuwe tactiek genaamd Cushioning wat vergelijkbaar is met Breadcrumbing, omdat je je pijlen ook op meerdere personen richt. Dit is de definitie van Cushioning volgens de Urban Dictionary:

A dating technique where along with your main piece you also have several ‘cushions’, other people you’ll chat and flirt with to cushion the potential blow of your main break-up and not leave you alone.

Kortom, je bent aan het daten met een persoon, a.k.a. je main piece, en daarbij houd je een aantal personen achter de hand (je cushions). Zo blijf je niet alleen over, je geeft je cushions namelijk net genoeg aandacht zodat ze geïnteresseerd blijven. Als je main piece het dan laat afweten, of het uitmaakt want het kan dus ook serieuzer zijn, dan heb je altijd nog je cushions waar je bij terechtkunt.

 

Ik, ik, ik

Toegegeven is het best een slimme aanpak, maar ergens ook behoorlijk egoïstisch. We kunnen wel stellen dat bij deze tactiek, en eigenlijk bij iedere datingtactiek, het totaal niet meer om liefde draait. Liefde draait namelijk om de ander, hoe je de ander gelukkig kunt maken. Cushioning en Breadcrumbing daarentegen is alleen gericht op jezelf. Hoe jij er het beste uit kunt komen. Weten we anno 2017 nog wel hoe we moeten liefhebben? Wat liefde eigenlijk precies inhoudt?

 

Ervaringen van cushioners

Voordat je gaat roepen; ‘Die mannen van tegenwoordig’, vrouwen doen net zo hard mee met deze nieuwe datingvorm. Een aantal vrouwen deelden hun ervaring met Cushioning op The Tab. Een van hen vertelde dat hoewel ze iedere nacht naast haar nieuwe vriend in bed lag, ze er toch een of twee gasten naast hield voor het geval dat. Dus, mocht het nodig zijn, dan kon ze bij een van die twee terecht. Een andere toegewijde cushioner genaamd Anna vertelt haar beweegreden om deze tactiek te gebruiken:

Ik was een paar maanden aan het daten met een jongen en het ging goed, maar echt spannend was het niet meer. Ik vond hem nog steeds leuk, maar ik twijfelde of ik hem echt als mijn vriendje wilde. Ik raakte in de war en in plaats van met hem erover te praten, heb ik Tinder weer geïnstalleerd.  Daar vond ik een aantal mannen met wie ik aan de praat raakte. Voor het geval dat het met mijn date toch niet zou werken zegmaar.

Ook Lauren is fan van Cushioning:

Tijdens mijn afstuderen sprak ik regelmatig af met een jongen, die nu mijn vriendje is. Ik bleef elke nacht in zijn appartement slapen of hij sliep bij mij, maar we hadden niet officieel een relatie. En om die reden hield ik er nog ten minste twee of drie andere gasten op na, voor als het mis zou gaan.

 

Tja, zo kom je dus nooit met lege handen te staan. Maar toch kan ik het niet helpen om te denken, dat je op deze manier kiest voor kwantiteit boven kwaliteit. Meer is, naar mijn mening, niet altijd beter, wat vind jij?

 

Bron: InStyle
Beeld: Pinterest

Meer over daten lees je hier:

– Breadcrumbing is de nieuwe datingtactiek en het is vreselijk

– 8 tekenen dat je in een rebound relatie zit

– Een burn-out door online daten

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy