Breadcrumbing is de ‘nieuwe’ datingtactiek en het is vreselijk

door Lotte

Eerst was er ‘ghosting‘, toen was er ‘benching‘ en nu is er: breadcrumbing. Nieuw is het eigenlijk niet, maar wel dé perfecte benaming voor iets wat de meeste onder ons wel eens hebben meegemaakt.

Ghosting? Benching?

Geen flauw idee wat ghosting en benching is? Ik fris je geheugen even op. Ghosting is het blokkeren of compleet negeren van iemand met wie je hebt gedatet. Bij benching zet je een potentiële nieuwe liefde even ‘op de bank’ om jezelf wat ruimte te gunnen of om te ontdekken of een ander die je op het oog hebt wellicht een betere match is voor je.

Urban Dictionary definieert Breadcumbing als volgt:

The act of sporadically sending flirtatious yet noncommittal text messages (i.e., “breadcrumbs”) to someone at random times in order to keep up their hopes that a relationship may form in the future although there are no actual intentions of dating.

Kortom: het sporadisch sturen van flirterige berichtjes om hem of haar hoop te geven dat er een relatie in zit, terwijl diegene zelf eigenlijk geen interesse heeft in daten.

Waarom breadcrumbing?

Het is leuk om continue aandacht te krijgen als je daar behoefte aan hebt. Als jij die persoon zelf niet leuk vindt, voelt het voor jou alsof je niks te verliezen hebt. Dit is best wel een bitchmove om iemand zo continue aan het lijntje te houden. Laten we deze ’trend’ niet volgen, jongens… Wat vind jij?

 

breadcrumbing

Bron: PopSugar

 

Meer over daten:

De slechtste eerste date locatie volgens datingexpert

8 tekenen dat je in een rebound relatie zit

5 tips om de leukste mannen aan te trekken met jouw datingprofiel

 

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy