Eerste hulp bij een ‘saaie’ lover

door Chiara

In het begin van je verliefdheid draag je een roze bril. Alles aan je lover is ge-wel-dig. Hij is leuk, spontaan, sexy en je kunt je niet voorstellen dat je ooit nog iemand anders wil. Naarmate jullie langer samen zijn, kan hier verandering in komen. Nu hij alleen nog maar op de bank ligt, geen zin meer heeft om samen op date te gaan en weinig initiatief toont wordt het een tikkeltje saai. Dit hoeft zeker niet het einde van je relatie te betekenen, maar er is wel werk aan de winkel! Daarom helpen wij je hiermee graag op weg.

De kern van het probleem

Wat is er nu daadwerkelijk aan de hand, is je vriend echt saai? Probeer eerst vast te stellen wat ‘saai’ is. Gaat het erom dat hij graag thuis blijft, of jullie gesprekken continu over hetzelfde onderwerp gaan. Denk goed na over wat je precies stoort aan je partner en welke verandering jij graag ziet. Schuif niet alles af op hem, probeer ook eens een blikje op jezelf te werpen. In hoeverre breng jij nog spanning binnen jullie liefdesleven?

Liefde als in sprookjes

“En ze leefden nog lang en gelukkig…” Sprookjes zijn zo voorspelbaar as can be. Net als in het echte leven. Relaties worden nu eenmaal normaal. Je leert elkaar immers door en door kennen, waardoor jullie voor weinig verrassingen komen te staan. De vraag is: wat doen jullie eraan om het spannend te houden? Enerzijds moet je accepteren dat het nooit meer zo nieuw en fris wordt als in het begin, anderzijds moeten jullie beiden voldoende investeringen in elkaar. Het is een wisselwerking, waarin geven en nemen key is!

Praten, praten, praten

We kunnen het niet genoeg blijven herhalen, maar communicatie is fundamenteel in iedere relatie. Knaagt dit gevoel aan je? Praat er dan over! Waarmee wakkerde hij dat vlammetje bij jou aan? En wat heeft ervoor gezorgd dat deze nu is gedoofd? Probeer dit op een rustige manier met hem te bespreken, en sta ook open voor zijn kijk op jullie relatie. Bespreek jullie verwachtingen met elkaar voor jullie overgaan op oplossingen. De oorzaak speelt hier namelijk een belangrijke rol in!

Zoek samen naar oplossingen

Zodra helder is wat er precies gaande is, kunnen jullie samen bedenken hoe jullie elkaar weer tot leven kunnen brengen. Is het een idee om jullie eerste date te herhalen? Of elkaar iets vaker te verrassen met kleinigheidjes? Herpak oude hobby’s, ga op nieuwe avontuurtjes en plan date nights in! Nog steeds geen sparkles? Blijf niet te lang trekken aan een dood paard…

Meer tips om jullie relatie spannend te houden:

De 5 spannendste rollenspellen en hoe ze je doet

Zo houd je het leuk én spannend als je gaat samenwonen

Sextips van gelukkige stelletjes

Beeld: Tumblr

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy