De gevaren van een open relatie

door Lotte

Het lijkt alsof steeds meer koppels het hebben: een open relatie. Een stelletje zijn, maar toch ook met anderen naar bed gaan. Zit je sinds kort in een open relatie of overwegen jullie het? Wees je dan eerst bewust van de risico’s…

Tegenwoordig zoeken steeds minder jonge vrouwen naar Mr. Right en het huisje-boompje-beestje-sprookje. De classic fairytale is niet meer populair. Een gelukkige relatie terwijl je ook nog andere avontuurtjes kan beleven is steeds meer in trek bij jonge vrouwen. Logisch wel, nu draait het leven veel meer om zelfontplooiing en jezelf en de wereld ontdekken.

Dat bekend natuurlijk niet dat een vaste relatie maar boring is. Ook al kan het op papier nog perfect klinken, eenopen relatie is niet voor iedereen weggelegd. Check deze 5 ‘gevaren’ van een open relatie.

1. Het groene monster

Juist, ja. Jaloezie! Funest in een ‘normale’ relatie en al helemaal in een open relatie. Misschien heb jij wel behoefte om het ook met andere mensen te doen, maar bedenk je wel heel goed dat HIJ dat óók gaat doen. Sex, dus. Met een andere vrouw. Jij en je vriend moeten 0,0 jaloers aangelegd zijn om een open relatie te laten werken.

2. Ongelijk verdeeld

De een zal wat meer behoefte hebben om met een ander de koffer in te duiken. Daar moet je tegen kunnen. Anders duikt het groene monster direct weer op.

3. Onduidelijkheid

Je denkt misschien dat een open relatie wat losser is, met minder afspraken en regels. Maar integendeel. Je moet juist heel duidelijk naar elkaar toe zijn wat wel en niet mag. Spreek je bijvoorbeeld af hoe vaak je het met iemand anders mag sexen. Mogen trio’s? Mag je overnachten bij een ander? Wat zeg je tegen je familie et cetera.

4. Tijdelijk

Het komt bijna niet voor dat je allebei tegelijk een open relatie wil voorstellen. In de meeste gevallen heeft een van de twee er net even meer behoefte aan. Als jij niet diegene bent… Blijf dan alsjeblieft niet dat hij bijdraait en na een paar maanden rondneuken opeens helemaal voor jou wilt gaan.

5. Twijfels

Beslissen of je overgaat op een open relatie is serious business. Bedenk ook wat het voor jullie toekomst betekent? Is dit voor even? Totdat hij of jij wel iemand vindt waar je exclusive mee wil gaan. Bij twijfel niet doen. Het meest wijze advies wat je ooit zal horen.

Beeld: Instagram

Meer weten over relaties? Check this out:

– Ben jij te plakkerig in je relatie?

– 12 tekenen dat je scharrel verliefd op je is

– 17 tekenen dat hij een blijvertje is

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy