Tips om jezelf niet te verliezen in een relatie

door Lotte

Het begin van een nieuwe liefde is hemels. Maar soms raak je zo opgeslokt in de liefde, dat je jezelf verliest. Hoe komen jij en je roze wolkje weer op koers te liggen? Wij weten raad.

Ben je nog niet helemaal overtuigd of jij jezelf aan het verliezen bent in de liefde? Een paar weken geleden schreef ik over de 10 signalen waaraan je het herkent.

Afijn. Je gaat dus te veel op in de liefde. Dat is lief en romantisch, maar beetje bij beetje verlies je vrienden en niet te vergeten je eigen identiteit. Onthoud dat deze bubbel ooit kan barsten en bij een break-up heb je de steun van je vrienden en familie hard nodig. Meneer Ben en meneer Jerry’s maken veel goed, maar kunnen maar op een bepaalde hoogte helpen. Dus: neem de volgende adviezen ter harte!

Me-time

Het mag dan wel een corny tegelwijsheid zijn, maar daarom niet minder waar: de belangrijkste relatie in je leven is die met jezelf. Misschien verdrink je zo erg in je relatie en cijfer je jezelf weg, omdat je jezelf als persoon minderwaardig vindt. De waarheid is: je relatie definieert niet wie je bent. Ga naar jouw eigen identiteit op zoek. Liever nu dan later. Spreek wat minder vaak af met je vriend en blijf thuis voor wat me-time. Pamper jezelf met maskertjes, trek die onesie aan en spendeer de rest van je avond/dag/weekend in luilekkerland met een boek of een serie. Woon je samen? Trek jezelf dan af en toe terug in de andere kant van het huis voor wat quality-time met jezelf.

Hobby

“Zoek toch een hobby” is niet wat je wil horen, maar we zeggen het toch. Duik in een nieuwe hobby die je leuk vindt. Iets waarin je je creativiteit helemaal kwijt kan. Het hebben van een interesse of hobby die je niet deelt met je vriend(in) is namelijk heel gezond. Iets dat helemaal alleen voor jou is. Bovendien heb je ook weer wat nieuws om over te kletsen.

Riding solo

Ga eens alleen, ja-ha solo mio, naar een museum, tentoonstelling, film op zelfs een weekendje weg. Je mag elkaar heus wel eens missen. Het is gezond, zelfs. Zo voel je je minder afhankelijk van de ander. Dit is ook een manier om je eigen identiteit (los van je vriend) te vinden. Je ontwikkelt jezelf en daar heb je de rest van je leven wat aan.

Vriendinnen

Geloof me. Je kunt niet zonder je vriend(inn)en leven. Het is belangrijk om ze te blijven zien als je een relatie hebt. Niet alleen om dat het fatsoenlijk en gezellig is. Jij en je vriend zullen ooit een keer ruzie krijgen. Of erger: uit elkaar gaan. Je hebt hun steun dan nodig. Als je ze maanden genegeerd hebt, kun je dat niet verwachten.

Dus óók als je veel liever een ongeluk snugglet met je vriend op je bank… Ga. Toch. Juíst als je geen zin hebt. Spreek minstens twee keer per week af met vrienden, familie en/of collega’s. Weinig tijd? Stuur daarnaast dagelijks een appje naar close familieleden en vrienden. Zo houd je het contact in ieder geval warm.

Meer relatieadviezen? Lees ook eens deze artikelen…

Vijf tips voor als je aan een nieuwe relatie begint

Ben jij te plakkerig in je relatie?

Eerste hulp bij jaloers zijn in een relatie

Beeld: Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy