Populaire termen voor relaties

door Lotte

Tegenwoordig zijn er een hele hoop fases tussen daten en een serieuze relatie. Voordat iemand je vaste partner is, kun je zomaar eerst elkaars dwarrel, scharrel en kwarrel geweest zijn. Op TikTok en andere sociale media worden een hoop relatief nieuwe termen gebruikt als het over daten gaat. Ook wij raken soms in de war van al die afkortingen en Engelse woorden. We zetten de belangrijkste even voor je op een rij.

– Situationship

Soort relatie die twee mensen vooral hebben omdat het op dat moment goed uitkomt. Of ze echt een toekomst met elkaar zien, is onduidelijk maar voor nu hebben ze het leuk met elkaar.

– Ignorela

Afkorting voor ‘ignore relatie’. Hiermee wordt meestal twee mensen bedoeld die min of meer een relatie hebben, maar het zelf nog ontkennen. Stel je slaapt de helft van de week bij je scharrel, jullie kennen elkaars vrienden al meer dan goed én hebben afgesproken dat jullie enkel met elkaar de liefde bedrijven dan begint het wel heel erg op een relatie te lijken. Toch hoor je steeds vaker dat mensen het spannend vinden omzet label relatie ergens aan te hangen. Daar komen de ignorela’s vandaan.

– Dwarrel/Twarrel

Een twijfelachtige scharrel met wie je een beetje aan het dwarrelen bent. Je ziet elkaar sporadisch, vaak spontaan. Als je elkaar toevallig tegen het lijf loopt op een feestje gaan jullie negen van de tien keer wel met elkaar mee naar huis maar er worden geen dates gepland. De band die je hebt met je dwarrel, draait om seks en niet veel meer dan dat.

– Kwarrel

Een kwaliteits scharrel. Vergelijkbaar met een Friends With Benefits, ook wel FWB. Twee mensen hebben seks met elkaar maar er is net wat meer aan de hand. Je ontbijt misschien af en toe samen, of kijkt op een brakke dag een film in bed. Hele serieuze dates zitten er (nog) niet in maar er is een bepaalde klik, zowel in bed als daarbuiten.

– Prela

Een pre-relatie; de fase vlak voor een serieuze relatie. Misschien zijn jullie al wat langer aan het daten of ga je met je kwarrel ineens wel vaker op date buiten de deur. Vaak zie je dat er bijvoorbeeld wel al afgesproken is dat je enkel nog met elkaar seks hebt, en dus exclusief bent. Toch zijn jullie er nog niet aan toe om elkaar te posten op socials of om bijvoorbeeld elkaars familie te ontmoeten.

– Rela

Afkorting van relatie. Verwijst in principe naar twee personen die naar elkaar hebben uitgesproken dat ze een serieuze relatie met elkaar aangaan.

– Fix & Flow

Deze termen lijken alweer passé maar mocht je het toch nog ergens horen dan weet je nu wat er bedoeld wordt. Flow hebben met iemand wil zeggen dat je casual aan het daten bent. Je ziet elkaar af en toe, hebt veel app of chat contact en het is duidelijk dat er (seksuele) spanning is. Fix is de volgende stap na flow, waarbij je min of meer een relatie hebt. Deze termen werden vooral gebruikt door de jongere generatie dus zo’n fix relatie zou heel goed een relatie zonder seks kunnen zijn, voornamelijk omdat beiden hier nog niet aan toe zijn.

Hebben we iets gemist? Laat het ons weten in de comments!

Beeld: Pexels & Giphy

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy