Sukkel voor de liefde

door Julia

Deze week geeft een hopeloze romanticus een kijkje in haar liefdesleven. Een sprookje dat begon op haar 21ste, toen ze trouwde met de man van wie ze zielsveel hield. Het leek ware liefde, maar de realiteit was totaal anders.

 

“We kregen verkering op mijn achttiende, drie jaar later waren we getrouwd. Onze relatie was goed, maar eigenlijk was er op seksueel vlak geen klik. Een paar jaar later strandde het huwelijk. Hoewel het me zeker wel verdriet deed, merkte ik dat het me ook goed deed. Ik voelde me bevrijd.

 

Vrijheid

Er ging een hele nieuwe wereld voor me open, het moment dat ik weer vrijgezel was. Ik begon te ontdekken en te zien wat er allemaal om me heen gebeurde. Ik had daar zo’n behoefte aan, het vrijgezelle leven, om het mee te maken, dat had ik daarvoor eigenlijk nooit gedaan. Ik ging uit in Amsterdam, soms met vriendinnen maar vaak ook alleen. Niet met als doel dat ik iemand moest hebben, maar als het gebeurde was het leuk. Ik ging er heel open in eigenlijk, ontmoette veel mensen, waaronder een vriendengroep waarvan de meeste vrijgezel waren.

 

Tegenpolen

In die vriendengroep zaten twee hele leuke mannen. We flirten wat en omdat we elkaar iedere week zagen met uitgaan, bloeide er iets op. En dan bedoel ik geen verliefdheid ofzo, nee het was pure lust. Ik vond beide mannen aantrekkelijk en tussen hen kiezen wilde ik eigenlijk niet. Dat hoefde gelukkig ook niet, want ze wisten het van elkaar en ze vonden het geen probleem. Het leuke was dat ze allebei heel verschillend waren, de een was wat rustiger, meer ingetogen, met hem kon ik heel goed praten. En de ander was nogal macho, hield van feesten en lag heel goed bij de vrouwen. In bed merkte ik ook verschil, de een was veel dominanter dan de ander. Soms had meer behoefte aan goede gesprekken en dan ging ik naar de rustige jongen, maar was ik bijvoorbeeld in een wilde bui, dan ging ik naar de macho.

Het fijne aan die relaties was dat we gewoon open konden zijn over wat we van elkaar verlangden. Zij wilden geen relatie met mij en ik ook niet met hun. Over anderen deden we ook niet moeilijk, er was geen jaloezie. En dat maakte het uiteindelijk ook makkelijker toen het eenmaal over was. Met de macho eindigde het eerder, met de rustige jongen ben ik veel langer doorgegaan.

 

Tot over mijn oren

 Een aantal jaar later ontmoette ik een man waar ik hopeloos verliefd op werd. Ik was 25 en helemaal gek op hem. Hij was op een bepaalde manier ook gek op mij, maar de relatie kwam niet echt van de grond. Negen van de tien keer was ik er voor hem, zat ik thuis op hem te wachten, en was hij er niet.

Op een gegeven moment was ik het zat, ik belde mijn vrienden op en ging lekker een avondje uit. Met een van die vrienden had ik een hele goeie klik. En omdat mijn vriend me eigenlijk een soort van in de steek liet, besloot ik gewoon mijn gang te gaan. Ik deed allemaal leuke dingen met die jongen, we gingen uit eten of uit dansen en dan bleef ik ook bij hem slapen wat resulteerde in sex.

 

Tweede plek

Het frustreerde me dat ik die aandacht niet kreeg van mijn vriend, op seksueel gebied was alles goed, maar ik wilde meer. En dat kreeg ik niet van hem. Hij was zo vaak weg, en verwachtte dan van mij dat ik thuis op hem zat te wachten. Maar dan had hij echt de verkeerde voor zich, ik was niet zo’n vrouw die dat allemaal maar accepteerde, nee hij zakte er maar in dacht ik, ik tut me op en ga lekker de deur uit. Soms kwam ik eind van de avond thuis, maar soms ook niet en dan bleef ik bij iemand slapen. Mijn vriend wist dat, ik was daar eerlijk over. Hij kon er toch weinig van zeggen, want hij was er niet. En ook al werd hij pissig, dan dacht ik ja jammer dan, je weet het tenminste. Ik deed het niet uit wraak, ik wilde gewoon niet alleen zijn, en het was achteraf gezien voor mij ook een manier om van hem los te komen. Ik koos ervoor om gezellig onder de mensen te zijn, en niet in mijn eentje thuis te zitten.

 

Serieuzer

Toen ik eenmaal richting de dertig ging, kreeg ik steeds meer behoefte aan een serieuze relatie. Dat ging niet gemakkelijk, maar dat had vooral te maken met mezelf. Ik ging veel uit en leerde mensen kennen, maar ik had nooit echt bij iemand het gevoel dat ik die persoon beter wilde leren kennen, dat er een klik was. De jongen in kwestie was hartstikke leuk, lief en aardig, maar meer niet. Misschien was het zelfbescherming, ik weet het niet. Maar het was er gewoon niet.

Ik ben sowieso niet iemand die heel snel verliefd word, ook niet als ik regelmatig met iemand het bed deel. Waardoor dat precies komt weet ik eigenlijk niet. Bij mij is het denk ik meer, iemand moet aantrekkelijk zijn, in de zin van hoe iemand is. Zijn karakter, uitstraling. Iemand kan heel knap of mooi zijn, maar kan in bed waardeloos zijn. Aantrekkelijkheid heb je op verschillende fronten. Het moet wel klikken, ook in bed. En dat heb ik vrij snel door als ik iemand ontmoet, of die klik er is. Of je alles kunt zeggen en doen bij die persoon. Vroeger was het vooral uiterlijke schijn, maar nu weet ik dat het daar niet om draait. Dat heb ik in al die jaren wel geleerd, waar het echt om gaat is dat iemand er voor je is.”

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy