Aantrekkelijke mensen hebben minder geluk in de liefde

door Julia

Over het algemeen werd gedacht dat aantrekkelijke mensen succesvoller zijn in hun werk en in de liefde, dan minder aantrekkelijke mensen. Maar niets is minder waar.

Uit onderzoek blijkt namelijk dat personen die aantrekkelijk worden bevonden, minder geluk hebben in de liefde. Bij mensen die fysiek aantrekkelijk zijn is de kans op een bevredigend liefdesleven kleiner, dan bij minder aantrekkelijke mensen.

 

Buitenkant

We zijn misschien sneller geneigd om te denken dat knappe mensen alles hebben wat hun hartje begeert. Een mooie carrière, een leuke huis, een goede relatie. Nu klopt het wel dat aantrekkelijke mensen meer geld verdienen dan minder aantrekkelijke mensen, maar voor dat laatste gaat het niet op. Looks zijn geen garantie voor een gelukkig liefdesleven. Sociaal psycholoog Christine Ma-Kellams werkzaam op de Harvard Universiteit deed onderzoek naar de impact van aantrekkelijkheid op relaties. En dan met name op hoe deze relaties zich ontwikkelen. De centrale vraag in het onderzoek was: ‘Hebben aantrekkelijke mensen korte relaties en gaan ze sneller scheiden?’

 

Liefde van korte duur

Er bleek inderdaad een link te zijn tussen good looks en breakups. De onderzoekers bekeken een groep knappe en minder knappe mannen, ze kwamen erachter dat de meeste mannen die gescheiden waren tot de eerste groep behoorden. Vervolgens maakten ze een lijst van Hollywoodsterren, mannen en vrouwen, en wat bleek? De huwelijken van de meest aantrekkelijke celebs hielden niet lang stand. Ook werd er onderzoek gedaan naar hoe knappe mensen kijken naar het andere geslacht ten opzichte van de minder knappe mensen. Een groep van mannen en vrouwen, allemaal in een relatie, werd gevraagd om de aantrekkelijkheid aan te geven van een persoon van het andere geslacht. Ze kregen een foto te zien van deze persoon en moesten die beoordelen. De fysiek aantrekkelijke mensen toonden meer interesse in de persoon, dan de mensen die minder fysiek aantrekkelijk werden bevonden.

 

Groener gras

Misschien komt het omdat ze zelf ook beter in de markt liggen, maar knappe mensen flirten dus sneller met anderen of kijken in ieder geval meer om zich heen. Volgens de onderzoekers hebben aantrekkelijke mensen minder geluk in de liefde, omdat ze te weinig moeite doen. Ze zijn niet bereid om er alles aan te doen, om hun relatie te laten werken. ‘Aantrekkelijk zijn geeft je meer opties, als je kijkt naar de alternatieven’ zo zegt Christine. ‘Dat maakt het wellicht moeilijker om een relatie te beschermen tegen dreigingen van buitenaf’. Zo zie je maar, looks zijn dus ook niet zaligmakend.

Bron: Broadly
Beeld: Pinterest

Meer over aantrekkingskracht:

– Dit vinden mannen aantrekkelijk aan vrouwen (volgens onderzoek)

– Je bent het meest aantrekkelijk in dit seizoen

– Bewezen: Je bent knapper met een drankje op

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy