Tie me up: de do’s en don’ts van vastbindseks

door Phlox

Bondage is misschien wel het eerste waar je aan denkt bij het woord ‘BDSM’. En dat is niet zo gek! Vastbindseks is tenslotte al best een bekend fenomeen. Maar als je nieuwsgierig bent en je je graag wilt laten vastbinden (of andersom) is een beetje research van tevoren wel op z’n plek. Dus bij dezen! Dit zijn de do’s en don’ts van kinky seks.

Het woord zelf dekt de lading al behoorlijk. It’s safe to say dat er tijdens vastbindseks op z’n minst één persoon in de handboeien eindigt. Sounds like fun! Maar voordat je naar de eerste de beste online seksshop surft om de nodige items in te slaan, is het handig om eerst even te bedenken wat er allemaal aan vooraf gaat. Het is allemaal geen rocket science, maar daarom niet minder belangrijk…

Do’s

Bespreek de 3 V’s

Consent is natuurlijk 100% essentieel bij welke vorm van seks dan ook. En vooral bij de meer extreme vormen moet er genoeg vertrouwen zijn! Omdat dit onder (lichte) BDSM valt is daar al een soort ‘rule of thumb’ voor uitgevonden, namelijk de 3 V’s. Die staan voor:

1. Veilig. Iedereen die betrokken is bij de seks moet natuurlijk in een veilige omgeving verkeren. Ook mogen er aan de ‘act’ die wordt uitgevoerd (in dit geval vastbinden) geen risico’s zitten. Het materiaal waarmee de persoon vastzit moet op elk moment losgemaakt kunnen worden, ook als er in principe iets anders is afgesproken.

2. Verstandig. Ook als iedereen hun toestemming heeft gegeven, moet er altijd sprake zijn van een bepaalde vorm van rationaliteit als het gaat om wat je doet. Bedenk altijd: is dit realistisch? Heb ik hier goed over nagedacht? Zou dit op welke manier dan ook mis kunnen gaan?

3. Vrijwillig. Consent is gegeven en kan altijd, op elk moment, weer worden ingetrokken. Er is eventueel een safeword afgesproken, van dwang is geen enkele sprake en iedereen is goed geïnformeerd over wat er gaat gebeuren.

Welke props?

Er zijn veel opties als het gaat om vastbindseks. Handboeien, touw, satijn, bont, alleen voor de handen of voor handen én voeten…Je kunt er alle kanten mee op! Bespreek van tevoren wat jullie het liefst willen gebruiken (of waar je sowieso mee wilt beginnen) en let the shopping spree begin. Inspiratie nodig? Op EasyToys vind je een uitgebreid assortiment aan bondage spullen!

After care

Het is niet altijd een absolute must en niet iedereen vind het even belangrijk, maar over het algemeen hebben de meeste mensen wel behoefte aan een bepaalde vorm van aftercare na de seks. Zeker als het erg intens was!

Heb je seks met iemand waarvan je weet dat ze het fijn vinden om daarna nog uitgebreid aandacht te krijgen? Give it to them! Vooral na de wat heftigere seks kan dat heel belangrijk zijn. Zorg er dus voor dat je niet meteen je spullen pakt als jullie klaar zijn, maar dat je lang genoeg blijft om het ook goed af te sluiten.

vastbindseks

Don’ts

Slecht materiaal gebruiken

Hoewel je prima kunt doe-het-zelven met BDSM materiaal, is het toch geen goed idee om het eerste de beste touw uit de schuur te pakken. Doe eerst een grondige check! Zitten er geen scherpe randjes aan, kun je het makkelijk ook weer loskrijgen? Tip: als je je voor de eerste keer laat vastbinden kan het fijn zijn om te beginnen met iets simpels zoals een sjaal of zelfs keukenfolie (ja, echt!)

Zomaar iets doen

Communication is key. Weet je niet zeker of iets werkt, of wat de andere persoon op dat moment voelt? Vraag het! Ga er niet zomaar van uit dat het allemaal wel goed zit, het is juist veel beter om samen uit te vinden wat wel lekker is en wat niet.

Safeword negeren

Deze spreekt (hopelijk) voor zich… Als je samen een safeword afspreekt, heb je je daar natuurlijk aan te houden. No exceptions! Vaak heb je tijdens seks niet perse een safeword nodig, maar als je voor de eerste keer iets BDSM-related doet is het misschien wel fijn om er eentje te bedenken. Gewoon voor het geval dat. Tip: kies een woord dat je normaal gesproken nooit zou zeggen tijdens seks, in plaats van iets dat verwarrend zou kunnen zijn zoals ‘stop’ of ‘nee’. Wees creatief!

seks

Lees meer over seks:

De heetste onderdanige sexstandjes

BDSM voor beginners

BDSM-tips voor het next level

Beeld: Pexels, Giphy

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy