Verliefd op een vriend(in)? Dit kan je doen!

door Lissa

Vre-se-lijk! Dit wil je dus echt niet, zit je al een tijdje in de friendzone begin je opeens heel andere gevoelens te krijgen… en nu?

Duidelijk maken voor jezelf

Als eerste stap is het belangrijk om duidelijk te krijgen wat je precies voelt, dit kan lastig zijn want gevoelens zijn verwarrend! Ben je echt verliefd op diegene of waardeer je de persoon gewoon heel erg als vriend? En ben je verliefd op die persoon of meer omdat je graag verliefd wil zijn? Je kan jezelf de volgende vragen stellen:

  • Denk ik veel aan die persoon?
  • Wordt ik zenuwachtig als ik praat met diegene?
  • Wil ik dat het meer wordt?

Als de antwoorden hier ‘ja’ op zijn en je dit al een lange tijd voelt, dan is het vrij duidelijk dat je in love bent. Zo niet, dan is er niks aan de hand.

Jullie vriendschap

Je maakt je natuurlijk druk om jullie vriendschap, logisch. Als de één andere gevoelens heeft dan de ander kan dit voor problemen zorgen. En nee sorry, we willen je niet bang praten! Je moet er namelijk ook op vertrouwen dat jullie dit aankunnen, jullie zijn niet voor niks bevriend.


Vertellen of niet?

Je bent er dus achter dat je verliefd bent, op je bff. Nu is de vraag: ga je dit vertellen? Dit zijn de overwegingen.

Niet vertellen

Je kan er voor kiezen om het niet te vertellen, misschien vervaagt het gevoel en ben je er met een paar weken vanaf. Als je dit wil is het belangrijk om wat afstand te nemen. Iemand ‘voorliegen’ is niet fair.


Wel vertellen

Dit is volgens ons wel de beste oplossing. Andersom zou je het waarschijnlijk ook graag horen als iemand die je vaak ziet en spreek gevoelens voor je heeft, als diegene opeens afstand neemt is dat verwarrend. Communicatie is hier dus heel erg belangrijk. En wie weet voelt je friend hetzelfde voor jou!

Meer over liefde:

Mannen vs vrouwen: Eisen in de liefde

Zo weet je of jullie prille liefde echt is

Liefde op het eerste gezicht

Beeld: Pexels, Giphy.com

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy