Gewoontes voor een gezonde relatie om jezelf aan te leren

door Phlox

Relaties hebben ups and downs, maar het moet geen hogere wiskunde zijn. En dat is gelukkig ook lang niet altijd het geval! Veel dingen die je doet voor het onderhouden van een gezonde relatie spreken, als het goed is, al behoorlijk voor zich. En daarnaast zijn er ook een aantal gewoontes die je jezelf makkelijk aan kunt leren om jullie power couple status te behouden. Stay tuned!

1. Keep it fresh

Hoe lang je ook al samen bent met iemand, het blijft belangrijk om zoveel mogelijk nieuwe dingen te blijven ontdekken en doen. En dit geldt voor van alles! Dates, vakanties, seks en Friday night plans. Het is natuurlijk prima om een routine te hebben, maar dat regelmatig afwisselen met iets nieuws is en blijft key. Behoefte aan tips om de relatie spannend te houden? We got you! Je kunt hier de nodige inspiratie opdoen.

2. Ruzie maken is oké

Is ruzie maken een teken dat jullie relatie uit elkaar valt? Zeker niet! Sterker nog, zo nu en dan een kleine uitbarsting kan jullie band zelfs verbeteren. Je leert met elkaar praten, je leert elkaar beter te begrijpen én je zult zien dat het een stuk beter gaat als de lucht eenmaal weer geklaard is.

Nu moet ruziën over van alles en nog wat natuurlijk geen gewoonte worden, en het moet ook achteraf goed worden uitgepraat zodat er geen irritaties blijven hangen. Dat is logisch. Maar een petty argument af en toe kan helemaal geen kwaad. Maak je daar dus geen zorgen over!

gezonde relatie

3. Tijd voor jezelf

Naast dat je elkaar natuurlijk graag veel aandacht wil geven, is tijd voor jezelf vrij maken ook zeker niet onbelangrijk.

Want hoewel je samen in een relatie zit wil je waarschijnlijk ook weleens iets voor jezelf doen. And you should! Je partner kan nou eenmaal niet alles voor je zijn, en er zijn vast wel dingen die je liever alleen, of met familie of vrienden wil ondernemen. Een beetje tijd voor jezelf zorgt ervoor dat jullie niet op elkaars lip komen te zitten en voorkomt dat je je gaat vervelen. Heel begrijpelijk (en healthy) dus . De kans is groot dat je partner zich daar prima in kan vinden!

4. Houd sommige dingen privé

Je bent gelukkig in je relatie en wil dat misschien wel het liefst met zo veel mogelijk mensen delen. En we snappen dat. Echt waar! Toch is het niet altijd verstandig om elk dingetje proberen vast te leggen of met anderen te delen… Na een tijdje verliest dat gewoon z’n glans en moet je dáár weer mee dealen.

Sommige dingen (irritaties, gevoelige details, gênante seks verhalen, alles waarvan je ook niet zou willen dat je partner het met hún vrienden deelt) kun je het best binnen de relatie houden. Het houdt de relatie intiemer, plus het is fijn om te weten dat niet álles van jullie bij ‘buitenstaanders’ bekend is. Just between the two of you.

5. It’s the little things!

Zoals we al eerder hebben gezegd: het hoeft niet super ingewikkeld te zijn! Een gezonde relatie heeft niet constant grote gebaren nodig om fijn te blijven. Het zit ‘m vooral in de kleine dingen (met de nadruk op ‘vooral’, want let’s face it… af en toe groot uitpakken zeggen we ook zeker geen nee tegen).

Denk bijvoorbeeld aan je lover meenemen voor een spontane koffiedate, iets wilds op touw zetten in de slaapkamer of een appje sturen om te laten weten dat je aan ze denkt. Zoiets kleins is lekker low pressure en het laat duidelijk zien dat je aan je partner denkt en met ze bezig wil zijn. Heb je het gevoel dat je opties gelimiteerd zijn in de coronatijd? Nergens voor nodig! Dit zijn 10 ideeën voor coronaproof dates.


Lees meer over:

Hoe kom je erachter wat je seksualiteit is?

9 after-lockdown date ideeën

Het verschil tussen gezonde en ongezonde jaloezie in een relatie

Beeld: Unsplash, Giphy

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy