15 date ideeën zonder budget

door Maaike
Januari is voor je portemonnee een maand om te huilen. Helemaal wanneer je iemand hebt ontmoet met wie je op date wilt om hem of haar beter te leren kennen, maar je geen budget hebt om te daten. No worries, wij hebben voor jou 15 leuke dingen die je kunt doen zonder poen.

Date idee 1. Samen koken

Gaat liefde echt door de maag? Samen koken is de perfecte manier om hierachter te komen. Verover elkaar met jullie kookkunsten en ga helemaal los met het dessert.

Date idee 2. Sterren kijken

Je weet wel, net zoals in die romantische films van Nicholas Sparks. Er is niets romantischer dan op een heldere avond samen naar de sterren te turen en urenlang met elkaar te kletsen. Maak jullie date nog spannender door onder de sterrenhemel te vrijen. Kun je dat ook weer afstrepen van je sexbucketlist

Date idee 3. Picknicken

Bak de allerlekkerste koekjes voor je afspraakje en eet ze samen op in het park. Er gaat niets boven een heerlijke picknick in mother nature. Is het buiten te koud? Ga dan cozy picknicken bij één van jullie thuis.

Date idee 4. Gratis museum

Naar een museum gaan is de perfecte date om achter elkaars interesses te komen en om je van je meest slimme kant te laten zien. Heel veel musea zijn gratis en op deze manier heb je een romantische, educatieve afspraakje en kun je hem of haar helemaal inpalmen met je kennis over geschiedenis of kunst.

Date idee 5. Strandwandeling

A little cliche, but so romantic: een strandwandeling. Lekker samen uitwaaien en continu de spanning of hij/zij je hand zal vastpakken. Heerlijk al die vlinders!

Date idee 6. Netflix & chill

Ideaal wanneer jullie allebei geen cent te makken hebben, maar toch naar de film willen. Netflix? Check. Popcorn? Check. Dekentje? Check. Enne, we weten allemaal waar Netflix & chill voor staat toch… *wink*.

Date idee 7. Elkaar masseren

Leer elkaars lichaam goed kennen aan de hand van een lekkere massage en spoel daarna samen de massageolie onder een hete douche eraf.

Date idee 8. Karaokebar

Ga samen helemaal los bij een karaokebar. Zing jullie favoriete liedjes en heb de avond van je leven. Vinden jullie dit een beetje spannend? Dan is het ook heel leuk om te zien hoe anderen heel hard mee blèren met hun lievelingsliedjes.

Date idee 9. Stand-up comedy show

Een stand-up comedy show is de beste plek voor een avondje lachen, gieren, brullen. Of jullie nu met krommende tenen zitten of buikpijn hebben van het lachen: deze avond vergeten jullie nooit meer. Durven jullie het aan om op het podium te gaan staan? Lees hier vijf valkuilen bij de eerste date

Date idee 10. Samen in bad

Dit is een afspraakje dat je misschien liever doet als jullie al een langere tijd met elkaar omgaan. Vul een bad, gooi er wat lekkere producten in en ga samen in bad. Verlicht de badkamer met kaarsjes en klets met elkaar. Als je in bad zit heb je geen afleiding van buitenaf en kun je helemaal op elkaar focussen.

Date idee 11. Spelletjesavond

Wil je weten of je met een fanatiekeling te maken hebt? Houd dan een spelletjesavond! Ga de strijd met elkaar aan en kom erachter of je potential lover tegen zijn verlies kan.
date ideeën

Date idee 12. Proefles salsa dansen

Hebben jullie beiden passie voor muziek en/of dans? Gooi dan de heupjes los tijdens een proefles salsa dansen! Salsa is de dans van de verleiding en lust, dus hiermee kun je de plank niet misslaan.

Date idee 13. Gratis festival

Het festival seizoen komt langzaam weer opgang en wat is er nou leuker om samen met je afspraakje een festivalletje te pakken? Er zijn heel veel festivals waar je gratis heen kunt (food festival, bevrijdingsfestival, Eurosonic Air) en dus ook los kunt gaat zónder (veel) geld uit te geven!

Date 14. Bezoek een andere stad

Speel toerist in eigen land en bezoek samen een andere stad. Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Haarlem, Eindhoven… Nederland zit vol mooie steden waar je heerlijk kunt terrassen of wandelen. Wat jullie ook kunnen doen is elkaars (geboorte)stad te bezoeken. Komt je uit Roermond? Laat hem/haar dan alle hotspots van deze stad zien en omgekeerd.
date zonder budget

Date idee 15. Boswandeling met de hond

Zijn jullie beiden een dierenvriend? Maak dan een boswandeling met de hond. Als jullie geen hond hebben, leen dan die van je oma/tante/buurvrouw. Honden voelen aan wanneer iemand wel of niet te vertrouwen is, dus kom je er gelijk achter wat voor vlees je in de kuip hebt gehaald.

Meer over daten:

Zes herkenbare moderne date dilemma’s Winterdaten met een sun-kissed skin? Dit zijn de fijnste zelfbruiners De vijf pro’s van daten met een jongere man

Beeld: Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy