Groene vlaggen in relaties: zo weet je dat goed zit

door Rosanne

Red flags, iedereen kent ze wel. Dingen die je herkent in je crush of partner die eigenlijk niet helemaal oké zijn, maar er bestaan ook groene vlaggen. Gedrag van je partner dat betekent dat je in een gezonde (pre-)relatie zit. Herken jij deze dingen in je relatie? Dan zit het wel goed!

1. Hypeman

Hij of zijgaat voor je door het vuur. Hij staat achter jouw dromen en moedigt je aan. Jullie zijn elkaars ‘hype(wo)man’ en proberen elkaar niet te veranderen. Wil de een op reis, een nieuwe studie doen of een business opstarten voor zelfontwikkeling? Dan supporten jullie elkaar volledig.

2. Familie en vrienden

Ondanks dat jullie relatie om jullie draait, wordt er wel moeite gestoken in relaties met familie en vrienden. Jullie zien elkaar vrienden en familie regelmatig en willen er ook echt tijd en energie steken. Je doet moeite om elkaar beter te leren kennen.

3. Respect

Er is wederzijds respect. Zijn jullie het niet met elkaar eens? Prima! Agree to disagree. Daarnaast respecteren jullie elkaars keuzes. Jullie accepteren en respecteren elkaar zoals jullie zijn, ook als er irritaties zijn.

4. Communicatie

Jullie hebben een fijne en open communicatie. Communicatie is key. Je hebt het vast tig keer gehoord, maar het is ook echt zo. Zit je ergens mee? Dan kunnen jullie dat gewoon bespreken. Jullie zijn eerlijk tegen elkaar en proberen dingen uit te werken, hoe moeilijk dat soms ook is.

relatie

5. Lol in het leven

Goede en diepe gesprekken hebben jullie regelmatig en als er iets is zijn jullie er voor elkaar. Maar jullie hebben ook de grootste lol samen. Plezier hebben samen is heel erg belangrijk en zorgt ervoor dat het leuk blijft. Jullie gaan er vaak samen op uit en liggen samen in een deuk. Grapjes met elkaar uit halen of elkaar soms plagen, zo houd je het leuk!

6. Alone time

Naast dat jullie veel dingen samen doen, hebben jullie soms ook alone time. Wil jij een keertje een avondje met de meiden uit? Of alleen in bad een serietje kijken? Dan respecteert je lover dit. Jullie zijn gelukkig samen, maar kunnen ook prima dingen alleen doen. Je hebt een leven samen, maar doen ook nog lekker jullie eigen ding.

7. Geen jaloezie

Jij kan met een gerust hart een Insta-foto van een knap persoon liken, je weet dat je daarna geen appje krijgt van je lover. Bij jullie speelt jaloezie geen rol.

8. Jezelf zijn

Je kunt helemaal jezelf zijn in je relatie. Je partner houdt van je en accepteert je zoals je bent. Hij houdt van je quirks en hij is ook helemaal zichzelf.

Wat zijn jouw groene vlaggen in een relatie? Let us know!


Meer over relaties:

5 tekenen van een gezonde relatie

Gewoontes voor een gezonde relatie om jezelf aan te leren

Hoe sociale media juist heel goed voor je relatie kan zijn

Beeld: Pexels

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy