9 after-lockdown date-ideeën

door Lissa

De FaceTime dates of de lawa’s zijn we helemaal zat! De terrassen zijn weer geopend, dus dat betekent eindelijk weer een drankje doen met je match. Om alvast in de stemming te komen vind je hier 9 date-ideeën die je hopelijk snel kunt uitvoeren.

1. Terrasje pakken

Hier hebben we met z’n allen zo lang op gewacht! Hoe heerlijk is het dat je weer op het terras kunt zitten met een potentiële lover. Onder het genot van een drankje elkaar beter leren kennen en heerlijk mensen kunt spotten.

2. Film kijken in de bioscoop

Je hebt Netflix waarschijnlijk al uitgekeken, maar niks gaat boven een goede film. Nodig je date uit voor een avondje bioscoop, bestel popcorn en de avond kan beginnen. Wil je een excuus hebben om te knuffelen? Kies dan een horrorfilm uit en doe alsof je het eng vindt, succes gegarandeerd!

3. Naar de dierentuin

In eerste instantie denk je misschien dat dit wat ‘kinderachtig’ is, maar niks is minder waar. Gezellig al pratend door het park wandelen en dieren spotten is een super combi. En een voordeel: je leert er ook nog wat van, want weet jij wat een reuzenschildpad graag eet? Na een bezoekje aan de dierentuin wel!


4. Een stad ontdekken

Wanneer corona het land uit is mogen we ook weer onbezorgd reizen en wie weet ook nog zonder mondkapje! Koop een treinkaartje en bezoek een stad waar je nog niet eerder bent geweest. Dit kan gewoon in Nederland of in één van onze buurlanden. Misschien is het leuk om een tour met een gids daar te doen? Have fun!

5. Samen sporten

Dit is een geschikte optie voor al onze fitgirls en boys. Kun je niet genoeg krijgen van sporten en ben jij helemaal enthousiast nu de sportscholen weer open zijn? Neem je date gewoon mee! Beoefenen jullie een andere sport? Geen probleem, leer het elkaar.

6. Wijnproeverij

Niks is lekkerder dan een heerlijk wijntje op zijn tijd. Dit kun je natuurlijk ook op het terras doen, maar hoe leuk is een proeverij? Kijk welke smaken jij en je date het lekkerste vinden en maak er een gezellige dag van om niet te vergeten.


7. Pretpark bezoeken

De Efteling, Walibi, Hellendoorn of Slagharen, er is keuze genoeg! En het is zeker aan te raden. Uit onderzoek is gebleken dat je in een spannende attractie hormonen produceert die er voor zorgen dat je een euforisch gevoel krijgt. Diezelfde hormonen zorgen er ook voor dat je verliefd wordt!

8. Ga naar een tentoonstelling

In heel Nederland zijn er verschillende tentoonstellingen te bekijken. Bijvoorbeeld over kunst, planten en dieren. Mochten jij en je date hier nou interesse in hebben, is dit een cultureel idee om naar toe te gaan. Je kunt ook een museum bezoeken.

9. Ga naar de sauna

Wil je even helemaal tot rust komen en relaxen, dan is dit een top idee. Wist je dat je ook naar een privé sauna kunt gaan? Dit is dé plek voor een steamy date, je kunt namelijk net wat verder gaan aangezien je privacy hebt.


Meer over dates:

8 Onderwerpen om te vermijden tijdens een eerste date

Waarom de feestdagen hét moment zijn om te gaan daten

Date vragen: 41 leuke vragen om aan je date te stellen

Beeld: Pexels, Giphy.com

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy