Hoe kom je erachter wat je seksualiteit is?

door Lissa

Twijfel jij wat je leuker vindt: piemels, vagina’s, allebei of geen van beiden? Geen stress, dit hebben heel veel mensen. Het is ook ingewikkeld. Vanaf jongs af aan wordt er vanuit gegaan dat je hetero bent, maar misschien voel jij je anders.

Voordat je dit artikel gaat lezen is het aan te raden even te kijken welke seksualiteiten er allemaal zijn: alle seksualiteiten op een rijtje

Twijfel

Zoals we al zeiden: twijfel is heel erg normaal. Je kan in de war zijn door verschillende redenen,. Je hebt een gevoel of vermoeden, je raakt opgewonden van iemand van hetzelfde geslacht of hebt een seksuele ervaring gehad met iemand gehad van hetzelfde geslacht. Ook kan je verliefd zijn of dromen hebben die je aan je seksualiteit laten twijfelen.


Testen

Er zijn verschillende online testen en quizen die je kunnen helpen in de zoektocht naar je seksualiteit. Een paar hoofdvragen zijn meestal: Denk je na over mensen van hetzelfde gender? Zie je jezelf in een relatie met iemand van het zelfde gender en welke mensen vind je aantrekkelijk? Deze vragen kun je aan jezelf vragen om alles even op een rijtje te zetten en te kijken waar je staat.

Experimenteer

Hoe kom je erachter of je dat ene gerecht lekker vindt? Door te proeven! Zo werkt het misschien ook wel met je seksualiteit, vooral als je twijfelt. Als je iets sowieso niet wil, moet je het natuurlijk niet doen, maar anders: wat houdt je tegen? Ga je een avondje op stap en kijk welke verschillende mensen je tegenkomt en ontdek. Ook kan je eens een datingapp op je telefoon zetten en kijken wat er allemaal op de markt is!


Geef het tijd

Het is goed om te weten dat je niemand iets verplicht bent. Als je je nog niet prettig voelt om jezelf een ‘label’ te geven is dat nergens voor nodig. Sterker nog, sommige mensen doen dat nooit. De een weet al heel snel wat diens seksualiteit is en de ander komt er pas veel later achter. Je moet ook onthouden dat je altijd kan en mag veranderen. Alleen jij weet hoe je je voelt dus je moet goed naar jezelf luisteren en het tijd gunnen!


Meer over seksualiteit:

Waarom vrouwen vaker bisexueel zijn dan mannen

5 misvattingen over polyamorie

Het LHBTIQAPC ABC

Beeld: Pexels, Giphy.com

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy