Waarom ochtendsex geweldig (en gezond) is

door Charlotte

Ochtendsex: de één wordt het liefst wakker with a bang en de ander draait zich het liefst nog een keer om. Maar een ding is zeker: “een wip in de morgen is een dag zonder zorgen.” Geweldig spreekwoord, nietwaar? En ook nog ’s één die boordevol waarheid zit! En wel hierom. 

Wetenschappelijk bewijs

Uit onderzoek is gebleken dat ochtendsex één van de beste manieren is om fit te blijven. Sex (het liefst met orgasme) is goed voor je immuunsysteem, je wordt er blijer van én het is goed voor je productiviteit. Dokter Musa Yakubu – bioloog aan de Universiteit van Ilorin – zegt dat sex ervoor zorgt dat je bloeddruk daalt, waardoor de kans op een hartaanval daalt. Ook produceer je bij ochtendsex immunoglobuline A, een bepaalde stof die je beschermt tegen een verkoudheid of een griepje. Dit stofje helpt bovendien bij het bestrijden van bacteriën en virussen en zorgt ervoor dat je beter slaapt.

Spiegeltje spiegeltje aan de wand…

Ook maakt ochtendsex ons mooier en sterker: je krijgt er een gavere huid en sterkere nagels en haar van! Vind je het toch erg moeilijk vindt om niet te blijven snoozen, kunnen we je misschien wel overtuigen met het feit dat een potje rampetampen in de ochtend je productiviteit op het werk ongelofelijk bevordert! Hoewel deze uitspraak nog wat onderzoek vereist, zijn hier twee verklaringen voor. De sexhormonen dopamine en oxytocine blijven in het lichaam hangen na een potje ochtendsex. Het resultaat? Een gelukkig gevoel en een betere focus. Punt twee is dat sex je stressgehalte verlaagt, waardoor je geconcentreerder te werk gaat. Ruil dat kopje koffie dus maar in voor een andere verwennerij!

Ochtendsex? Weg met die sexsleur!

Zitten jullie in een sexput? Of wil je deze voor zijn? Dan is ochtendsex het ideale middel! Aangezien vrijen voor de meeste koppels iets is wat ’s avonds gebeurt, kan ochtendsex een goeie manier zijn om jullie huidige routine te doorbreken. Het is bewezen dat koppels die drie tot vier keer per week sex hebben een stabielere relatie hebben. Plus, na een partijtje rollebollen voelen jullie je de rest van de dag extra verliefd en verbonden.

Geen idee hoe je deze extra activiteit nog in je agenda gepropt krijgt? Probeer ochtendrituelen de avond ervoor in te plannen. Leg je outfit alvast klaar, bereid je lunch alvast voor. Verschuif die work-out naar later of neem genoegen met het feit dat een intense vrijpartij van 20 minuten zo’n 150 calorieën verbrandt! Wij weten in ieder geval dat we morgen met een grote glimlach op kantoor verschijnen, wink wink! 

Meer over ochtendsex

10 x verrassende gezondheidsvoordelen van sperma

Beoefen deze 4 sporten voor een gezonder sexleven

Gezonder door meer sex

Bronnen: Bustle, Freshhh, Feeling, Metrotime
Beeld: Pinterest 

2 reacties

Alkanna 4 november 2018 - 23:20

En hoe zit het dan met dat “dooie vogeltje”s smaak in je mond in de ochtend?

Beantwoord
Lotte 7 november 2018 - 11:16

Hahaha, een Smintje naast je bed kan geen kwaad. ;)

Beantwoord

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy