Single in the City: (on)gewenste dickpics

door Saar

Na een goede paar maanden van afwezigheid ben ik weer back in the game! En ja, de rimboe beviel me iets te goed waardoor ik wat langer ben weggebleven. Hoe graag ik ook een aantal artikelen wilde schrijven tijdens mijn reis (hallo digital nomad bestaan), ging dit toch wat lastiger dan ik dacht. Zo wordt LotteLust geblokkeerd in Indonesië, omdat er ‘aanstootgevend materiaal’ hier te vinden is. Welkom in 2019. Om meteen maar in te haken in digitale sex anno 2019 wil ik het dit keer hebben over het fenomeen ‘dickpics’… Je kent ze wel…

dickpic

Dickpics: zo denken mannen en zo denken vrouwen erover 

Een dickpic, a.k.a. een piemelfoto, wordt door mening zelfbewuste man verstuurd naar ieder bij wie hij denkt dat het hem of haar interesseert. En wat vinden de vrouwelijke ontvangers er dan echt van? Ik zag deze memes voorbij komen en ik lag letterlijk in een scheur. Dit is hét verschil in reacties van mannen en vrouwen bij het versturen en ontvangen van dickpics:

Wat een man denkt bij het versturen van een dickpic:

dickpic

Wat een vrouw denkt bij het ontvangen van een dickpic:

dickpic

Dickpics versus sexting

Volgens een artikel op The Cut uit 2017 zijn er maar weinig vrouwen die actief zijn op social media en/of dating apps die nog nooit een dickpic hebben ontvangen. Een dickpic wordt, in tegenstelling tot sexting, vaak als negatieve seksuele toenadering gezien. Bij sexting worden naaktfoto’s gestuurd met wederzijdse toestemming. Bij het versturen van een dickpic is er 9 van de 10 keer maar één persoon die akkoord gaat met deze uitwisseling, namelijk de verzender himself. Het blijft voor mij (en veel andere vrouwen én mannen) een raadsel waarom mannen dickpics sturen naar (onbekende) vrouwen of mannen. Ikzelf moet er niet aan denken, goodbye politieke carrière…

Dickpics versturen verklaart

Justin Lehmiller, een seksuoloog van Harvard University, heeft zich op wetenschappelijk vlak verdiept in de psychologie van het versturen van dickpics. Hij komt tot de volgende redenen waarom mannen dickpics sturen:

1. Aantrekkingskracht: Mannen verwarren aandacht van vrouwen voor iets anders

Volgens Lehmiller overschat de heteroseksuele man zijn eigen aantrekkingskracht nog weleens. Als een vrouw naar hem lacht of een manier van toenadering tot hem zoekt, kan dat op een man overkomen als flirtgedrag. Door deze verkeerde opvatting, krijgen mannen het idee dat vrouwen dan ook graag hun edele delen willen zien. That escalated quickly.

2. Evolutie: Mannen zijn evolutionair ingesteld op voortplanting

Dit is een vrij omstreden verklaring, maar in de wetenschap speelt nog steeds het idee dat mannen evolutionair ingesteld zijn op voortplanting. Door als vent te denken dat je een adonis bent voor elke vrouw en daar ook werk van te maken, vergroot je als man de kans op sex en daarom dus ook op voortplanting. Anders gezegd: als ik maar genoeg dickpics stuur, dan hapt er uiteindelijk wel één vrouw toe.

3. Exhibitionisme: Mannen die dickpics sturen missen intimiteit

Als je 20 jaar geleden exhibitionisme uit moest leggen in Jip en Janneke-taal, dan werd het al snel vertaald naar potloodventers of naaktstranden. Digitaal exhibitionisme bestaat nu ook. Het is tegenwoordig veel gemakkelijker om je geslachtsdelen digitaal aan mensen te tonen door het gebruik van apps zoals Snapchat, WhatsApp en Grindr. Laat je je blote leuter zien aan een stel vrouwen in het park? Dan wordt de politie gebeld. Stuur je dickpics naar 100 random vrouwen op Tinder? Dan krijg je slechts een paar fuck you’s en word je geblokkeerd. Volgens Lehmiller is deze vorm van exhibitionisme juist een roep om intimiteit en worden dickpics voornamelijk gestuurd door mannen die juist moeite hebben om relatie aan te gaan en te onderhouden.

4. Wat zeggen mannen zelf over het sturen van dickpics?

  • Ze zijn simpelweg retegeil
  • Ze willen ook een naaktfoto terug
  • Het geeft een gevoel van macht
  • Ze zijn pornoverslaafd
  • Ze willen zich eventjes ‘gewild’ voelen
  • Het wordt ze gevraagd

Dickpic feiten door Saar 

Ik had ooit een scharrel die er ook van wanten wist. Hij bleef maar dickpics sturen van zijn niet eens zo’n grote pielemans. Nadat ik meerdere malen – tevergeefs – had gemeld dat ik er niet warm of koud van werd, was ik er klaar mee. Nu zul je het krijgen ook. Bij de volgende girls night bracht ik het onderwerp dickpics ter sprake en werd de kleine vriend van scharrel ‘verleden tijd’ publiekelijk geshowd aan mijn vriendinnen.

Dat was meteen een hilarisch gespreksonderwerp en al snel kwamen de anderen ook met hun dickpic stories, feitjes in onze vriendengroep waar we die avond achter zijn gekomen:

1. In een groep van 9 personen heeft slechts 1 chick nog nooit een dickpic ontvangen…

2. De mannen die de dickpics stuurden waren over het algemeen niet heel groot geschapen.

3. Mannen kunnen opeens heel goed omgaan met een iPhone camera (in tegenstelling tot wanneer ik vraag om een goede Instagram-foto van mijn linkerkant?). Zijn kleine vriend lijkt dankzij het juiste hoek en de beste hoek opeens niet zo klein meer!

4. Snapchat of WhatsApp, het boeit ze geen fuck dat hun tampeloeres weleens wordt opgeslagen of in gezelschap wordt getoond.

5. Het boeit ze ook niet of je wat terugstuurt of niet, zolang zij hun mannelijk schoon maar kunnen verspreiden naar jouw telefoon.

dickpic

Wat vind jij van het ontvangen van dickpics?

Meer lezen over piemels?

Een facial: hell no of o yes?

Waarom een kleine piemel geen probleem hoeft te zijn

Penisbreuk: dit is wat er precies gebeurt als een piemel ‘breekt’

Bron: The Cut, Instagram pages Sarcasm_Only, Hoegivesnofucks, DaddyIssues_

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy