Slaap je door seks echt beter?

door Yentl

Soms heb je van die dagen dat je vanaf het opstaan al uitkijkt naar het moment dat je hoofd het kussen raakt. Wanneer dat moment dan eindelijk gekomen is, kiest je brein ervoor om eindeloos te gaan piekeren. Irritant! Je kunt je lief natuurlijk vragen om een slaapliedje te zingen, maar voor iedereen die niet in bed ligt naast een Justin Bieber, Dua Lipas en Ed Sheerans onder ons: geen paniek. Move over plafonddienst, want seks is een goede uitkomst voor een fijne nachtrust! Heb je ook nog eens een orgasme voor het slapengaan? Dan is de kans groot dat jij binnen no time in dromenland bent.

seks

Ontspanning

Voor het slapengaan is het belangrijk om tot rust te komen. Zo is het niet bevorderlijk wanneer je non stop naar het beeldscherm van je telefoon zit te staren. Je lichaam heeft ontspanning nodig en laat seks nou net een ontspannende werking hebben! Hè, vervelend. Tijdens seks komt er serotonine vrij, de voorganger van melatonine, ook wel bekend als het slaaphormoon. Dit goedje zal je zeker helpen bij een prettigere nachtrust, maar nog belangrijker is dat je volledig ontspannen aan die nachtrust begint! Je hoofd is even leeggemaakt en je to do lijst voor morgen is precies dat, voor morgen.

Orgasme

Wanneer jij tijdens die hemelse sekspartij een orgasme bereikt komt het oxytocine-hormoon vrij. Het gevolg hiervan is een ontspannen werking waardoor jij gemakkelijker in slaap valt na de seks. Je slaapt dus niet alleen beter, maar valt ook nog eens sneller in een diepe slaap! Als dit geen ingrediënten zijn om uitgerust te ontwaken dan weten wij het ook niet meer.

Moeite met een orgasme krijgen. Dan is onze orgasmeguide Kom je ook? wel iets voor jou…

Cirkeltje rond

Wat blijkt? Mensen die beter slapen hebben meer seks. En dat terwijl mensen die meer seks hebben dus beter slapen! Volg je ‘m nog? Aardige win-winsituatie dus dat stoeien voor het slapengaan. Overigens hoef je hier niet per se een relatie voor te hebben. Je kunt je scharrel uitnodigen of natuurlijk naar de Satisfyer graaien. Self love kan minstens net zo lekker zijn. Uiteindelijk is het de ontspanning en de Big O die ervoor zorgen dat jij slaapt als een roosje.

Sweet dreams everybody!

seks

Dit wil je ook lezen:

Klaarkomen in je slaap: het bestaat!

15 seksvragen die je lover binnen no time in de mood brengen

Waarom naakt slapen (met je partner) een aanrader is

Beeld: Pexels

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy