Menstruatiesex: Zo wordt het toch nog hitsig

door Lissa

Veel mensen geloven dat menstruatie en sex niet samen gaan, maar dit kan zeker wel! Sterker nog: je lichaam maakt hormonen aan die er voor zorgen dat je tijdens je menstruatie extra opgewonden bent. En een orgasme kan buikkrampen verzachten. Vaak houdt het ongemak of de onhandigheid je tegen, maar hier hebben wij een paar goede tips voor!

Accepteer dat het vies kan worden

Voordat je het bed induikt, is het goed om te weten en te accepteren dat het misschien wat ‘vies’ kan worden. We zien bloed nou eenmaal niet als het meest sexy ding wat er is. Het is een natuurlijk proces en dat mag je best omarmen. Voor lekkere, pijnloze sex is het belangrijk om je te ontspannen en ‘in het moment’ te zijn. Dat wordt lastig als je je steeds drukt maakt om je menstruatie. Dat wordt het niks, probeer je hier dus overheen te zetten.

Leg een handdoek neer

Om een crime scene te voorkomen, kun je natuurlijk wel een paar voorzorgsmaatregelen nemen. Hoewel menstruatiebloed niet vies is, denken je witte lakens en matras daar anders over. Bovendien zijn bloedvlekken erg lastig schoon te maken. De makkelijkste manier om de vlekken te voorkomen is om simpelweg een dikke handdoek neer te leggen. Jullie bed hoeft niet vol met handdoeken, één onder je rug is genoeg. Mocht er bloed zijn, komt dat rustig op de handdoek. Let op: doordat je tijdens je sex ook nat wordt, verdunt het bloed en lijkt het dus een grote hoeveelheid. Menstruatiesex op bed tijdens een heavy flow is misschien niet zo’n goed idee.

Zorg ervoor dat je nat bent

Er wordt weleens gezegd dat menstruatiebloed als glijmiddel kan dienen en dat de vagina glibberiger is dan normaal. Dit kan, maar het tegendeel kan ook waar zijn. Als je ongesteld bent, kan het ook moeilijker zijn om nat te worden. Menstruatiebloed kan je huid irriteren en uitdrogen, ook bij je partner. Dus het is belangrijk om goed vochtig te zijn tijdens de sex. Dat word je door aan lang voorspel te doen!

Sex onder de douche

Sexen onder de douche de perfecte oplossing als je geen hebt in een smeerboel in bed. Het bloed spoelt gewoon weg, zonder dat je er last van hebt. Houd er wel rekening mee dat water geen glijmiddel is, het maakt vaak alles wat stroever en dit kan vervelend zijn. Mocht je hier last van hebben kies dat een glijmiddel op siliconenbasis is.

Probeer verschillende standjes

Doordat je baarmoedermond tijdens je menstruatie wat lager ligt, kunnen sommige standjes minder fijn of zelfs pijnlijk aanvoelen. Probeer daarom verschillende standjes uit. On top is wellicht niet zo’n strak plan, omdat je partner schoner blijven dan wanneer jij on top zit. Je kunt bijvoorbeeld voor missionaris gaan, waarbij je jouw benen om hem heen slaat. Houd je benen dit keer laag, dit kan zorgen voor buikpijn. Op je zij is ook een goede positie om sex in te hebben tijdens je menstruatie.

Maak jullie lichamen achteraf schoon met de de handdoek en vergeet niet te plassen!

Doe het veilig

Uit het onderzoek bleek dat 44 procent van de mannen dachten dat je tijdens de menstruatie geen condoom om hoeft. Dat is natuurlijk niet waar. Een vrouw kan nog steeds zwanger raken en SOA’s oplopen. Sterker nog: het risico op een SOA zoals HIV is veel groter. Het is ook gevaarlijker, omdat de baarmoedermond een beetje openstaat als je ongesteld bent. Dus better safe than sorry en doe het veilig. Veel plezier tussen de lakens (of in de douche)!

Wat vind jij van menstruatiesex? Gewoon doen of moet je er niet aan denken?

Meer over sex tijdens je menstruatie:

Waarom je altijd zo geil bent tijdens je menstruatie

Sex tijdens je menstruatie? Hell yes!

Sex tijdens je menstruatie? 5 Argumenten voor!

Beeld: Pexels

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy