Hoe je body positivity gebruikt voor fijnere seks

door Rosanne

Body positivity, we kennen het inmiddels allemaal wel. Op social media vliegt de term ons om de oren, maar wat betekent het nou eigenlijk? En hoe kun je het inzetten voor fijnere seks?

Body positivity

Body positivity betekent lichaamspositief zijn. Respect hebben voor je eigen lichaam, het lichaam van anderen en het niet veroordelen van anderen. Naast body positivity, zijn er ook voorstanders van body neutrality: neutraal zijn over je lichaam. Het gaat om het waarderen van je lichaam, wat het kan en dat de dingen zijn wat ze zijn. Body neutrality accepteert gewoon dat je lijf er is, zonder commentaar of complimenten. Het is gewoon een lichaam.

Hoe meer jij je lichaam accepteert, hoe meer je kan genieten van seks. Zit je lekkerder in je vel, dan voel je je zelfverzekerder en ben je meer in the moment. Maar hoe doe je dat?

Naakt

Ga vaker naakt door het leven. Dit klinkt misschien gek, maar hoe vaker je naakt bent hoe comfortabeler je ermee wordt. Kom je net uit de douche, loop dan nog even een kwartiertje extra naakt rond. Of ga bijvoorbeeld naakt slapen. Helemaal ideaal is als je alleen thuis bent en gewoon naakt je huishoudelijke taken gaat doen. Vind je meteen helemaal naakt gaan een stapje te ver? Doe het dan in je ondergoed.

body positivity

Lichten aan

Masturbeer jij altijd in het donker? Doe eens een keer het licht aan. Zo zie je je eigen lichaam en raak je meer gewend aan hoe dat eruit ziet. Je kunt bijvoorbeeld voor de spiegel gaan zitten en naar jezelf kijken. Zo kom je erachter wat jouw (seks)partner ziet.

Naaktfoto’s

Leg jezelf naakt vast. Neem eens de tijd om nudes van jezelf te maken. Ga bijvoorbeeld voor de spiegel staan en neem verschillende houdingen aan. Zo raak je steeds meer gewend aan hoe je er uitziet. Mocht je ze daarna willen sturen, let er dan wel op dat je dit naar iemand doet die je 100% vertrouwd. Of zorg ervoor dat je niet herkenbaar op de foto staat).

Partner

Vraag aan je partner wat hij of zij mooi aan jou vindt. Je bent zelf altijd je grootste criticus, maar jouw partner ziet waarschijnlijk de helft van jouw onzekerheden niet. Misschien is je grootste onzekerheid wel iets wat je partner het mooist aan jou vindt.

Boudoir fotoshoot

Boek een (boudoir) fotoshoot! Boudoirfotografie is vooral gericht op lingerie en badkleding. Doe je haar en make-up of laat dat doen. Trek sexy lingerie aan en poseer! Een professionele fotograaf kan jou vastleggen op manieren dat je het zelf nog nooit hebt gezien. Een echte confidence boost dus!

Lingerie

Body positivity is comfortabel zijn in je eigen lichaam, precies zoals het is. Ga naar de winkel en koop mooie lingerie voor jezelf. Ga voor een mooie kleur en iets wat lekker zit. Ik voel me altijd echt mega sexy in mooie lingerie en voor je partner is het ook geen vervelende verrassing.

Uiteindelijk draait het erom dat je beseft dat er geen perfect lichaam is. Iedereen is anders en dat is mooi. Hoe comfortabeler je met jezelf bent, hoe meer je kunt genieten. Probeer je gedachtes over hoe je eruit ziet los te laten en be in the moment. Zo geniet je zelf, maar ook je partner het meest van de seks.

Meer over body positivity:

Body positivity: Waarom het je sexleven een boost geeft

Wat zijn affirmaties en hoe gebruik je ze voor meer selflove?

Selflove tip: fotosessie van jezelf!

Beeld: Unsplash & Rawpixel

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy