Een orgasme als medicijn

door Lotte

Sexytime is niet alleen goed, het is ook goed voor je. Alsof we nog meer redenen nodig hadden om voor een feestje tussen de lakens, maar hier komen ze dan: de 5 manieren waarop klaarkomen je een gezonder mens maakt.

Orale sex tegen een dipje

Nog een goede reden om een SOA-test te doen om van de condooms af te zijn… Een onderzoek uitgevoerd door State University of New York bewijst dat sperma een natuurlijke antidepressiva is. Vrouwen die sexen zonder condoom bleken minder depri zijn. Ze vertonen minder symptomen van een depressie dan vrouwen die geen sex hebben of hun bedpartner een jasje laten omdoen.

Dat komt omdat sperma allerlei positieve ‘voedingsstoffen’ heeft die opgenomen worden in de wanden van de vagina. Zoals zink, calcium, kalium, fructose en proteïnen. Binnen een paar uur (!) nadat hij klaarkomt, zijn deze stoffen al te vinden in je bloedbaan. De andere optie is natuurlijk slikken. Dat heeft ook zo zijn voordelen. Lees verder…

Een mooi huidje door sperma?

Dus dááárom krijgen al die pornosterren een facial! Maar even serieus… Eind 2015 ging Youtuber Tracy Kiss viral met een tutorial waarin ze ‘zweert’ bij een sperm facial voor een jonge, stralende huid. Of het mannengoedje echt een positiever effect heeft op de conditie van de huid is nooit wetenschappelijk bewezen. Ook dermatologen hebben er zo hun vraagtekens bij.

Tot dusver de magische krachten van sperma voor je huid van buitenaf. Het stofje dat bij sex vrijkomt heeft weer wel positieve effecten op de huid (yay!). Oxytocine is een hormoon dat bij vrouwen in de hersenen vrijkomt tijdens sex. Het zorgt niet alleen voor een fijn gevoel en intimiteit, maar het stimuleert ook de aanmaak en het herstel van cellen in je lichaam. Dat betekent dat wonden sneller helen en het verouderingsproces wordt afgeremd. Maar dit hormoon kan nóg meer!

Orgasme als pijnstiller

Een hoofdpijntje? Bespaar op paracetamol en laat een orgasme bij je bezorgen. Of doe het gewoon zelf. Oxytocine samen met endorfine zorgen voor een soort van ‘high’ waardoor je pijn op een hemelse manier wordt verlicht. You know what to do…

Klaarkomen in plaats van een slaappil

Je ligt in je bed, klaar om te slapen. Maar de stress van de dag giert nog door je lichaam. Veel mannen en vrouwen kennen het makkelijke trucje al. Een orgasme lost het probleem vaak op. Even tien minuten kietelen en je valt vaak zo in slaap.

Dus: op naar bed!

klaarkomen orgasme goed voor gezondheid medicijn

Bron: NBCnews / Beeld: Pinterest

Meer over gezondheid:

– 6 tekenen dat je een gezond sexleven hebt

– 10 x de verrassende gezondheidsvoordelen van sperma

– 3 must do gezondheidschecks

Volg je LotteLust al op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest en Google+?

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy