Extraverten versus introverten: wie heeft een wilder sexleven?

door Lotte

De wereld bestaat uit twee soorten mensen: extraverten en introverten. Als je zou moeten raden, denk je dan dat extraverten of introverten vaker van bil gaan?

Extraverten zijn heel spontane, luide mensen die opbloeien in gezelschap. Introverten zijn ingetogen, zachtaardige die hun me-time erg waarderen. Het zijn meestal complete tegenpolen. Ooit gedacht hoe dat invloed heeft op hun liefdes- en sexleven?

Nieuwsgierig studenten van een Duitse universiteit in ieder geval wel. Ze deden een studie naar de verschillen tussen extraverten en introverten op het gebied van liefde en sex. En wat bleek nou? Gezien de sociale eigenschappen van extraverten zie je ‘m vast wel aankomen.

Extraverte vrouw doet het het meest

Sorry ‘intro’s’… Extraverten hadden een veel wilder sexleven. Gemiddeld had een extraverte man 5,5 keer sex per week. Introverte heren deden het ‘slechts’ 3 keer in een week. Ook bij de vrouwen was de verdeling vergelijkbaar. Met de opvallende uitzondering dat extraverte vrouwen het zelfs vaker dan extraverte mannen deden, namelijk gemiddeld 7 keer per week. Hallo, elke dag sex?! Introverte vrouwen doken 3 keer per week het bed in met iemand.

De Deutsche jongeren waren niet de enige die nieuwsgierig waren naar de battle tussen de ‘-verten’. Psycholoog Hans Jürgen Eysenck schreef in 1976 in zijn boek Sex and Personality niet alleen dat extraverten een actiever sexleven hadden, ook hadden ze verschillende bedpartners en experimenteerden ze meer met sexposities.

Maar! Beste sex met een introvert

Voor alle introverten onder ons is er een grote troost. Uit onderzoek van personal coach en blogger Brenda Knowles bleek dat 30 procent zijn/haar beste sex OOIT met een introvert had. Een kwart had zijn beste vrijpartij met een extravert. Dat bewijst maar weer dat kwaliteit boven de kwantiteit staat. SCORE!

extraverten-versus-introverten-wilder-sexleven 1

Beeld: Tumblr/Giphy

Meer opmerkelijke onderzoeken:

– Onderzoek: “Pijn is fijn”

– Booty call = betere sex?

– Vrouwen zijn nooit hetero

 

Volg LotteLust op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest en Google+!

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy