Alles over spanking: hoe, wat en waarom?

door Redactie

De befaamde tik op de billen a.k.a. spanking, blijkt een populaire activiteit te zijn in bed. Maar wat houdt het nou precies in, wat valt er eigenlijk onder spanking? LotteLust zocht het voor je uit.

Maar liefst 84% heeft weleens spanking uitgeprobeerd in de slaapkamer, zo blijkt uit onderzoek van sextoymakers LELO. Hoogste tijd dus om dieper in dit onderwerp te duiken.

Onschuldig

Spanking is goeie manier om mee te beginnen als je graag wilt gaan experimenteren met BDSM. Het is zeg maar de kuise versie van BDSM. Waar spanking vooral gericht is op een vriendelijke tik op de billen, gaat BDSM een paar stappen verder. Wat het precies betekent lees je hier.

Betekenis van spanking

Wat is spanking nou precies? Dit is de definitie: Een aantal klappen dat iemand krijgt op de billen, in snelle opeenvolging.

Het is dus vrij onschuldig, tenzij je natuurlijk echt rake klappen geeft. Maar bij spanking is het de bedoeling dat het een beetje pijn doet. Wel is iedereens pijngrens anders, dus wees er voorzichtig in. Je huid is al extreem gevoelig, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, wordt juist de huid het grootste seksuele orgaan genoemd. En dus niet de mannelijke of vrouwelijke geslachtsorganen.

In stapjes

Schrikt het idee van je lover die je op de billen tikt je toch een beetje af? Dan hoef je spanking niet meteen van de tafel te schuiven. Je kunt ook gewoon rustig beginnen. Namelijk met een kietelveer, op deze manier kun je perfect de gevoeligheid van je huid testen zonder meteen met rode billen te hoeven rondlopen. Zo zegt bondage expert Jess Wilde: ‘Je wilt een bepaalde plek op je lichaam heel gevoelig en genotvol maken, een kietelveer is een uitstekende methode om dat prikkelbare gevoel te creëren. Dat maakt de persoon vervolgens ook heel gevoelig voor zachte aanrakingen als kusjes, een lik van de tong of gekriebel met de vingers’.

De volgende stap is, een milde vorm van billenkoek. ‘Als het aankomt op spanking voor beginners, ga je op zoek naar iets waarmee je de sensatie over het hele lichaam voelt. En dus niet iets intens op een bepaalde plek. Je hebt iets nodig wat teder is en het liefst iets met een stofje wat de tik wat minder hard maakt. Je wilt  je partner namelijk niet de eerste keer al de volle laag geven’. Met de vlakke hand is dus geen optie, probeer in plaats daarvan een paddle van een zachte stof.  De key is dus om rustig te beginnen. Zo houdt je het leuk en speels.

Gevoelige plekjes

Een tip van Jess is om de plek waar je iemand een tik hebt gegeven te strelen of te kietelen: ‘Bij spanking draait het om het bloed naar de oppervlakte van de huid te krijgen, om het heel gevoelig te maken. Het strelen of kietelen na een tik voelt een stuk intenser dan voor of zonder die tik’. Volgens Jess zijn er ook sweet spots zoals de plek tussen je onderbil en de bovenkant van je dijen. ‘Ik noem het de Thut, oftewel de thigh-butt, de dijbil. Of je nu een man of een vrouw bent, als iemand je daar spankt zorgt dat ervoor dat alle vibraties de juiste kant op gaan’.

Intens

Psychotherapeut Karen Mann beaamt dit: ‘Er bestaat een fijne lijn tussen pijn en genot en dat maakt spanking zo aantrekkelijk voor veel mensen. Door iemand een tik te geven komt het stofje dopamine vrij, wat ons blij maakt en waardoor we meer affectie krijgen naar ons partner toe.’ De billen staan bij het spanken centraal en dat maakt dat er in het hele gebied, dus ook bij de geslachtsdelen, meer bloed doorstroomt. Dit veroorzaak die intense opwinding. Spanking is een perfecte manier om uit te proberen, als je op zoek bent naar wat variatie in je sexleven.

spanking

Maak afspraken

Net als bij alle activiteiten die je met elkaar doet, is het ook bij spanking belangrijk om je grens aan te geven. Handig is om hierbij een safetyword te bedenken, een woord waarbij je allebei weet dat de ander wil stoppen zodra hij of zij dit roept. Hou ook goed de lichaamstaal van je partner in de gaten, zolang hij of zij aan het genieten is is er niks aan de hand en kun je gewoon doorgaan. Maar zodra de ander het safetyword roept of laat merken dat hij/zij het niet fijn vindt, moet je meteen stoppen. Anders is de lol er natuurlijk gauw af.

Varieren bij spanking is ook van belang, zo zegt Jess: ‘Concentreer je niet op een plek, want zelfs de lichtste aanraking die herhaaldelijk gedaan wordt op dezelfde plek gaat vervelen’. En vraag of je partner het lekker vindt, er is niks mis mee om dat gewoon even te checken. Communicatie is namelijk heel belangrijk bij spanking, eigenlijk net zoals alle andere dingen die je in bed doet. Je moet van elkaar wel weten of je er echt allebei volledig achterstaat en hoe ver je daarin wilt gaan. Want uiteindelijk draait het om het plezier wat je met elkaar hebt, dat staat voorop.

Shop speeltjes voor spanking

Heb je jeukende handen gekregen om te experimenteren met spanking? Je kunt, inderdaad, je handen gebruiken. Leuker is natuurlijk om speciale speeltjes hiervoor aan te schaffen. We tippen onze favo’s!

  • Als je begint met spanking is een kietelveer ideaal. Een kietelplumeau creëer je die subtiele aanraking en bereid je je partner voor op de echte billentik.
  • Na de lichte aanrakingen van de kietelveer is je partner klaar voor een wat hardere aanpak. Dat geef je hem of haar met een paddle. Om je lover mee te strelen of even een goeie spank te geven.
  • Heeft de opwinding inmiddels grote hoogten bereikt en zijn jullie klaar voor het echte werk? Ga dan aan de slag met een lederen paddle met reliëf. Let op: alleen voor ervaren spanking-liefhebbers.
spanking hoe en wat

Lees ook:

– Acht mythes over BDSM

– 7 must have seksuele ervaringen

– 15 grappige feiten over sex

Bron: Marie Claire.uk / Beeld: Pinterest/Pexels

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy