Wat ís ‘goede sex’? 6 lezers vertellen

door Selena

Als het op sex aankomt, zijn er veel smaken: sommige mensen houden van slow en teder, anderen van hard en ruig. De kunst is om iemand te vinden die hetzelfde lekker vindt als jij en bereid is om op je behoeftes in te spelen. Wij vroegen aan 6 lezers wat goede sex nou precies voor hen betekent.

Goede sex begint bij voorspel

Over het algemeen heeft goede sex alles te maken met gevoel en skills, maar ook veel andere factoren spelen een belangrijke rol. Vaak hoor je mannen roepen dat de sex prima is, zolang vrouwen niet als een zeester in bed liggen. Vrouwen hoor je juist vaak zeggen dat lang voorspel erg belangrijk is. Ten eerste omdat een vrouw de tijd nodig heeft om opgewonden en vochtig te worden om pijnloos en lekker te sexen. Daarnaast is voorspel, met name beffen en vingeren, het moment dat haar gevoeligste plek – de clitoris – in de spotlight staat. Dit is veel vrouwen ook de enige handelingen waardoor ze klaar kunnen komen. Natuurlijk is het onzin om alleen tijdens voorspel aandacht te besteden aan de clit. Tijdens penetratie kun je met behulp van vingers of een speeltje jezelf extra stimuleren.

En dan heb je natuurlijk ook mensen met hele unieke seksuele voorkeuren, die vaak zelfs taboe zijn. Hier kan veel schaamte bij komen kijken. Kortom: er zijn veel verschillende voorkeuren en verwachtingen als het op (goede) sex neerkomt, daarom vroegen wij aan onze mannelijke en vrouwelijke lezers wat zij goede sex vinden.

Dit is goede sex volgens onze lezers:

Ladies first…

Nona (18)

“Voor mij is de sex goed als je met gesloten ogen elkaar echt hoort genieten. Ook vind ik het fijn als de sex tegen het randje van pijn zit, pain with pleasure. Ik weet dat de sex echt goed is als ik niet meer vies ben van de ‘menselijke sappen’ – zweet, speeksel en sperma – van de persoon met wie ik sex heb. Als je iets nieuws wilt proberen, vind ik het belangrijk dat er de ruimte is om dit te bespreken en misschien zelfs uit te voeren.”

Nikki (24)

“Goede sex is voor mij: jezelf helemaal laten gaan. Eigenlijk gewoon ongeremd sex kunnen hebben. En daarbij totaal geen schaamte voelen. In het moment zitten en totaal niet bezig zijn met je omgeving. Als je goede sex hebt met iemand, voel je je meestal ook veilig. Goede sex betekent voor mij ook: geven en nemen. Ik vind het orgasme van mijn vriend even belangrijk als dat van mij! Samen op ontdekkingstocht, nieuwe dingen uitproberen; standjes, speeltjes, et cetera. Alles kunnen bespreken, eerlijk kunnen zijn over wat je wel of niet lekker vindt. Elkaar blijven verrassen. Al deze verschillende factoren onderscheiden slechte sex van goede sex voor mij.”

Melissa (20)

“Er moet een goede onderlinge aantrekkingskracht zijn. Voor mij is voorspel een belangrijke onderdeel van sex. De sex moet natuurlijk niet saai zijn, afwisselende ritme en meerdere standjes uitoefenen vind ik dus erg belangrijk. Ook is goede sex voor mij jezelf ongeremd helemaal los laten gaan.”

En dit vinden de mannen…

Jonathan (24)

“Goede sex betekent voor mij dat je als twee personen samensmelt in een soort gedeelde staat van bewustzijn en acceptatie, waarbij de tijd lijkt stil te staan en je beiden puur en alleen in het moment leeft. Je raakt op die manier in een soort trance en je bent enkel bezig met het genot dat je met elkaar deelt. Je stijgt boven de normale zintuigen uit en ervaart het soort extase dat niet eens in pilvorm op de drugsmarkt beschikbaar is.”

Rick (20)

“Goede sex is voor mij dat de man in kwestie kan aanvoelen wat ik wil. Ik vind het fijn om een partner te hebben die mij de leiding laat nemen en niet te hardhandig is. Ik hoef niet te vertrekken met blauwe billen. Ik vind het ook erg opwindend als degene met wie ik sex mee heb laat merken dat die het lekker vindt. Voor mij is het echt een no go als een man in mijn gezicht klaarkomt.”

Koen (29)

“Even onder, even boven, even onder, even doggy en dan slapen. Nee, maar even zonder gekkigheid: goede sex creëer je samen. Ik probeer het een beetje romantisch te maken voor mijn vriendin, maar niet te veel. Het komt er eigenlijk wel op neer dat ik boven, onder en dan doggy wel echt een topcombinatie vind.”

Meer over sex:

Wat is de orgasmekloof eigenlijk?

5 funny feiten over doggystyle

Vrouwencondoom: zo werkt het

Beeld: Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy