Klaarkomen in je slaap: het bestaat!

door Selena

Iedere vrouw ervaart het orgasme anders. Sommigen kunnen klaarkomen door de lichtste stimulatie terwijl anderen juist met enorm veel moeite tot een climax komen tijdens de sex. En dan heb je ook een groep vrouwen die klaarkomen tijdens hun slaap. Dat klinkt fantastisch, maar hoe werkt dit precies?

Het nachtelijk orgasme

Een orgasme tijdens het slapen, dat klinkt haast onmogelijk, maar toch blijkt uit onderzoek van het Kinsey Institute dat 37% van de vrouwen rond hun 45e ooit klaar is gekomen in hun slaap. Een deel kan geen orgasme krijgen tijdens de sex of door middel van self love, maar krijgen moeiteloos een nachtelijke orgasme. Jammer genoeg komen dit soort orgasmes op jongere leeftijd zelden voor. Dit heeft te maken met het feit dat het kennen en vertrouwd voelen met je eigen lichaam de kans op een orgasme vergroot. Hierdoor is klaarkomen makkelijker voor vrouwen met wat extra jaren op de teller.

Hersenkronkels

Volgens The Orgasm Answer Guide zijn slaaporgasmes waarschijnlijk niet het resultaat van fysieke stimulatie, maar van stimulatie uit de hersenen. Ook stroomt er tijdens de remslaap – het moment dat je het diepst slaapt – meer bloed naar je vagina. Dit maakt de clitoris gevoeliger en vergroot de kans op een nachtelijke orgasme.

Natte droom

Klaarkomen tijdens je slaap gebeurt het vaakst tijdens een sexdroom. En ja, ook vrouwen kunnen natte dromen krijgen! Het enige verschil is dat een vrouw – in tegenstelling tot een man – geen zichtbaar ‘bewijs’ heeft. Een man heeft een zaadlozing en een vrouw niet.

Zo kan je klaarkomen in je slaap

Volgens dit onderzoek verhoog je de kans op een sexdroom als je op je buik slaapt. Ook een tijdje droog staan kan de kans op een spannende droom vergroten. Heb je al een poosje geen hoogtepunt bereikt? No worries, de kans is namelijk groot dat je hersenen je lichaam wilt verwennen. Zie het – klaarkomen in je slaap – maar als een presentje die je lichaam je kan schenken.

Wat ook erg goed schijnt te werken is fantaseren over iets wat je erg opwindend vindt voordat je in slaap valt. Dit kan bijvoorbeeld een trio zijn of sex op een spannende plek. Een verhaal of porna kijken kan een handje helpen om je hoofd op hol te brengen. Door hierover te fantaseren, wordt de kans groter dat je hierover droomt. Misschien kan je dan zelfs klaarkomen in je slaap!

Heb je nooit eerder een orgasme gehad lees dan onze boek:

In ons boek Kom je ook? lees je uitgebreid over vrouwelijk genot: van belangrijke achtergrondinfo tot praktische tips.

Klaarkomen in je slaap

Meer over orgasmes:

Klaarkomen moeilijk? 7 tips om sneller een orgasme te krijgen

Een goddelijk meervoudig orgasme in 5 stappen

Het vrouwelijke orgasme: 8 belangrijke waarheden

Bron: Kinsey Institute, Goedele Liekens / Beeld: Pexels

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy