Het Yoni ei: De magische vriendin voor je vagina

door Lotte

Dildo’s, vibrerende eieren, buttplugs… sexaccessoires zijn er zat. Maar heb je weleens van het yoni ei gehoord? Gastblogster Do vertelt ons alles over deze bijzondere steen.

Dit magische eitje gebruikten de vrouwelijke Taoïsten uit China al om hun bekkenbodemspieren te verstevigen en zo hun orgastisch vermogen te vergroten. Niet alleen heeft dit een positief effect op je sexleven, het is ook nog eens heel gezond! Lees in dit artikel waarom en hoe je het yoni ei kunt gebruiken.

yoni ei

Wat is een yoni ei?

Eens wat anders dan ‘vagina’ of ‘kut’. Het woord ‘yoni’ betekent ‘heilige opening’ in het Sanskriet. Het yoni ei is een edelsteen in de vorm van een ei die gebruikt wordt voor verschillende vaginale oefeningen om de gevoeligheid en spierkracht te vergroten. Het idee is dat niet alleen de oefeningen effect hebben op je lichaam, maar ook de specifieke, helende eigenschappen van de edelsteen zelf.

Waarom is het yoni ei zo gezond?

Het gebruik van een yoni ei heeft vele voordelen voor je gezondheid. Oorspronkelijk gebruikten de oude Taoisten het om eeuwig jeugdig te zijn, ofwel om onsterfelijk te worden… Hier wat positieve effecten op een rij:

– Het versterkt je bekkenbodem, wat energie geeft en incontinentie helpt voorkomen
– Vermindert PMS en verkort de duur van je menstruatie
– Balanceert de hormonen, oestrogeen in het bijzonder.
– Verhoogt je libido en vergroot je orgastische capaciteit
– Zorgt voor een betere relatie met je yoni, je hele lichaam en uiteindelijk met jezelf!

yoni ei

Hoe werk je met het yoni ei?

Waar met de standaard sexspeeltjes nog weleens gerost kan worden, ga je met het yoni ei veel delicater te werk. Vanaf het moment dat je een yoni ei aanschaft neem je de tijd om de steen af te stemmen op je lichaam, bijvoorbeeld door het voor een paar dagen onder je kussen te leggen terwijl je slaapt. Wanneer de steen is opgeladen met jouw good vibes kun je het gebruiken om het rustig in te brengen, remember: geen grof gedouw.

Je begint met het simpelweg dragen van het ei, zonder het doen van gerichte oefeningen. Het binnenhouden van het ei zorgt namelijk al voor een work-out voor je bekkenbodemspieren. Op het moment dat je het ei voor een periode gedragen hebt zul je merken dat je al meer gaat voelen in je vagina. Tintelingen, kriebeltjes, een heerlijk gevoel!

Dan kun je gaan beginnen met het doen van oefeningen, die veelal gaan over het controle krijgen over de aan- en ontspanning van je bekkenbodemspieren.

yoni ei

Experimenteertips

1. Als je je ei naar binnen wilt brengen, probeer het dan eens voor de ingang van je vagina te houden zonder kracht te geven. Je vagina is al een dametje die heel goed weet wie ze wel en niet binnen wil laten. Kijk of het ei vanzelf naar binnen wordt gezogen of niet.

2. Ga naakt op je ei zitten en probeer het naar binnen te zuigen.

3. Als je het yoni ei naar binnen gezogen hebt, probeer het ook eens uit te persen. Warning: doe dit niet boven harde ondergrond waarop je ei kapot kan vallen! Pas op dat je het ei niet inhoudt tijdens je toiletbezoek!

4. Probeer het ei op en neer te bewegen in je vagina. Vind een ritme in je pers- en zuigbewegingen. Het kan zijn dat je in het begin helemaal niks voelt en je afvraagt waar het ei in godsnaam is gebleven. Met de tijd zul je het gaan voelen bewegen.

5. Voor de gevorderden: probeer het nu eens met twee eieren. Probeer of je ze samen op en neer kunt laten bewegen, of zelfs van elkaar af in tegengestelde richting. Het is niet alleen mogelijk om je eieren horizontaal te bewegen, maar ook verticaal. Wat jouw vagina allemaal wel niet in haar mars heeft…

6. Heb eens sex met je ei in. Uiteraard rustig aan en met een partner die op de hoogte is van de verassing binnen in je. Probeer eens stil in elkaar te liggen en de golvende pers-en zuigbewegingen te maken met je vagina die je met je ei solo-practice zo fanatiek geoefend hebt. Gegarandeerd dat niet alleen jij maar ook je partner erg aangenaam verrast zullen zijn!

Enthousiast geworden? Koop je ei online of bij de kristalshop om te hoek en deel je ervaringen met ons!

Bron: Yoniegg / Beeld: Pinterest

 

Dit is een gastblog van Do Salome.

 

Meer tips voor een supervagina:

Bekkenbodemspieren oefeningen voor intensere sex!

12 must do’s om je vagina gezond en happy te houden

Sex tijdens je menstruatie? Hell yes!

 

Dit vind je ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy