Doorlek vlek: zo verwijder je het bloed uit je kledingstuk!

door Nikki

Ongesteld zijn, een cadeau dat moedernatuur je zomaar heeft gegeven! De lichaamsklachten, het verlangen naar snacks en een wispelturig humeur krijg je er ook nog eens gratis bij. Symptomen waar je als vrouw niet altijd controle over hebt. En niet alleen je gedrag veranderd, ook je ondergoed is de pineut. Je hebt maandverband of een tampon in en je bent doorgelekt…. Hoe krijg je in hemelsnaam die vlek eruit? Hier een aantal huishoudelijke middelen om de vlek easy te verwijderen!

vlek

Let op: check de stof

Voordat je in paniek raakt en als een bezetene je onderbroek gaat schrobben of een zomaar een middeltje gebruikt, is het handig om te weten met welke stof je te maken hebt. Je wilt je kledingstuk natuurlijk niet onnodig beschadigen. Bij elke stof werkt het verwijderen van een vlek anders. Vooral bij stoffen zoals zijde en fluweel moet je uitkijken. Producten als zout, azijn en hardnekkige middeltjes kunnen verkeerd uitpakken op kleuren. Check eerst je stof en ga er zorgvuldig mee om!

Tip: Om te weten of je een bepaald product kan gebruiken, zou je het kunnen testen op een stukje dat niemand kan zien.

IJskoud water

Tijdens het ongesteld zijn is je vast weleens een kruik met warm water aangeraden. Heb je bijvoorbeeld last van je buik, dan kan een kruik helpen tegen de krampen. Warm water kan écht wonderen verrichten. Warm water kun je alleen beter niet voor vlekken gebruiken. Het zorgt er juist voor dat je vlek gefixeerd wordt en je het er bijna niet meer uitkrijgt. Gebruik daarom ijskoud water. Het is één van de makkelijkste opties en het is – in de meeste gevallen – gratis.

Maak je kledingstuk geheel nat met ijskoud water en wring het uit. Herhaal het proces vervolgens een paar keer. Laat je kledingstuk dan nog vijf tot tien minuten liggen. Nu is de vlek er als het goed is bijna uit. Doe er daarna nog een beetje waspoeder op, laat dit intrekken en stop het in de wasmachine.

IJsblokjes

IJskoud water kan dus helpen, maar ijsklontjes ook! Houd er rekening mee dat bloed snel stolt. Ben je nog op tijd en is je bloed vers, dan kun je deze methode uitproberen. Leg een (hand)doek neer die vies mag worden en leg daar je kledingstuk op. Wrijf een ijsklontje over de bloedvlek heen en doe dit ongeveer een kleine tien minuten. Vooral bij kleine vlekjes kan dit goed werken!

Citroensap

Let op! Citroensap kun je alleen gebruiken op lichte kledingstukken. Wanneer je het sap op een donker kledingstuk gebruikt, zal de kleur gaan vervagen. Is je bloedvlek een beetje opgedroogd? Pers dan een beetje citroensap over de vlek heen. Let er op dat je niet teveel sap gebruikt, want het zuur kan je kledingstuk beschadigen bij overmatig gebruik. Is de citroen ingetrokken, dan kun je voorzichtig een natte doek over de vlek heen leggen. Zo kan het citroensap nog beter in de vlek trekken. Spoel daarna voorzichtig het citroensap uit je kledingstuk.

Zout

Zout is misschien niet meteen het huishoudmiddel waar je aan zou denken, maar het is perfect voor het verwijderen van vlekken. Vooral wanneer je te maken hebt met een zwart kledingstuk, is zout ideaal. Om de vlek eruit te krijgen kun je zout het beste mengen met water om het effectief in te laten werken. Vul een bakje 1/3 met zout en 2/3 met water. Roer dit even door en verspreid het mengsel gelijkmatig over de vlek. Pak nu een vochtig doekje en wrijf er langzaam mee overheen, zodat het als een soort scrub het bloed verwijderd.

Aspirine

Werken de bovenstaande huishoudmiddelen niet en is je vlek hardnekkiger dan je dacht?Dan kun je ervoor kiezen om aspirine te gebruiken. Voor sommige vlekken heb je simpelweg een heftiger middel nodig om je kledingstuk weer schoon te krijgen. Neem een aspirine uit de strip, maak deze fijn en meng het met een scheutje water. Wrijf het in je kledingstuk en laat het een kleine dertig minuten intrekken. Was je kledingstuk daarna in de wasmachine.


Meer over Menstruatie:

Waarom je altijd zo geil bent tijdens je menstruatie

Heeft je menstruatiecyclus invloed op je orgasme?

Feromonen: hoe werkt seksuele aantrekkingskracht?

Beeld: Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy