Feromonen: hoe werkt seksuele aantrekkingskracht?

door Saar

Feromonen, heb jij er weleens van gehoord? Een onzichtbare stof die kan zorgen voor een bepaalde chemie tussen jou en een ander. Het (seksuele) spanningsveld is een kilometer verderop te traceren. Kortgezegd: aantrekkingskracht. Maar waar komt die ‘chemie’ nou vandaan? Let’s talk about feromonen!

Wat de oude Grieken al zeiden… 

Het woord ‘feromoon’ is al eeuwen oud, het stamt uit de Griekse taal. Feromoon betekent ‘drager van opwinding’. Feromonen zijn natuurlijke chemische stofjes in het lichaam van mensen én dieren die worden verspreid om soortgenoten van het andere geslacht aan te trekken. Feromonen zijn niet waar te nemen en spelen vooral in op ons onderbewustzijn. Maar nog belangrijker: feromonen werken (seksueel) aantrekkend en stimulerend… 

Beestachtige communicatie 

Feromonen zijn in veel sterkere mate ontwikkeld bij dieren, omdat dieren beperkte communicatiemogelijkheden hebben in vergelijking met mensen. Wij kunnen spreken en gedachtes opslaan in ons geheugen. Dieren vertrouwen meer op instinct. De overdracht van stoffen en geuren (feromonen) is bij mensen veel minder omdat verbale communicatie de overhand heeft genomen. Feromonen bij onze verre voorouders waren wel sterker ontwikkeld dan bij ons geciviliseerde mens…

Klotsende oksels zijn zo erg nog niet

Waar zijn de feromonen bij mensen dan terug te vinden? Onze feromonen worden geproduceerd in onze zweetklieren. Als we zweten komen daar ook feromonen mee naar buiten. En die feromonen maken ons aantrekkelijker in de ogen van anderen. Goh, zullen we ook daarom flink zweten tijdens een potje heftige sex?  

Afgezien van sex en een goede work-out, associeren wij zweet in het algemeen met iets onhygiënisch. Dat komt omdat we nu dagelijks douchen om juist niet naar zweet te ruiken. Maar door douchen én de heerlijk geurende producten verdwijnen de stoffen die ons onbewust meer aantrekkelijk en sexy maken dus ook in het doucheputje. 

Er is een verschil tussen feromonen van mannen en vrouwen en ook wat wij lekker vinden. Feromonen die vrouwen bij mannen lekker vinden ruiken, zijn voor mannen soms juist weerzinwekkend. 

Ik ruik sex! Deze producten bevatten feromonen

In de cosmetische industrie proberen bedrijven in te haken op feromonen en promoten met ware lokstoffen. Al vele jaren worden er kunstmatige feromonen geproduceerd om je aantrekkelijkheid te verhogen. Zo bestaan er feromonen in een potje, waarin je de geurloze substantie kan aanbrengen op je huid om je onweerstaanbaar te maken voor het andere geslacht. Er bestaan ook parfums met hormonen. Hoe vaak doe jij wel geen spuitje parfum op als je gaat stappen of een date hebt? Andersom werkt het hetzelfde. Eén van de feromonen die mannen aanmaken ruikt naar muskus. Vandaar dat muskus veel wordt gebruikt in mannenparfums!

Easytoys heeft een hele pagina gewijd aan feromonen parfums voor vrouwen. Wie weet kan jij jouw crush verleiden met één van deze parfums.

Ik proef sex! Lustopwekkende lekkernijen 

Bleekselderij:Deze plant bevat grote hoeveelheden androstenone en androstenol, twee mannelijke feromonen. 

Truffels: De geur van muskus, die dus lijkt op één van de mannelijke feromonen, is terug te vinden in het aardse genot genaamd truffels! Bleekselderij en truffels maken mannen dus aantrekkelijker voor vrouwen. Van welk gerecht wordt jij als vrouw hitsig?

Hoe feromonen precies werken blijft een mysterie. Feromonen zorgen er daarbij niet voor dat anderen zich voor je voeten werpen. Reacties op feromonen zijn meer subtiel. Mocht jij voor het andere geslacht aantrekkelijke feromonen hebben, dan zal die man meer openstaan voor toenadering en vriendelijker zijn. Maar mochten jullie op persoonlijke vlak niet klikken, dan heb je niks aan je verleidelijke feromonen.

Meer over liefde:

Dit zijn de grootste relatiezorgen van mannen

Intiem zonder sex: 6 manieren

Date vragen: 41 leuke vragen om aan je date te stellen

Bron: feromonen.nl, mens-en-gezondheid.info.nu, NRC, wetenschap.info.nu / Beeld: Unsplash

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy