Deze seksmythes zijn wél waar

door Phlox

Van gebroken piemels tot gevaarlijke zuigzoenen… Je hoort weleens verhalen waarvan je denkt: ’dat kán gewoon niet kloppen.’ En heel vaak heb je gelijk, maar toch zijn er een paar wilde seksmythes die stiekem helemaal niet onwaar zijn!

1. Mannen kunnen niet faken

Dacht je dat alleen vrouwen een orgasme kunnen faken? Think again! Hoewel mannen het minder vaak doen, kunnen ook zij in principe doen alsof ze zijn klaargekomen terwijl dat dus niet het geval is.

Dit is makkelijker dan je misschien zou denken. Zeker als het donker is kun je als man makkelijk een hoogtepunt neppen. Kreunen, zeggen dat je gaat klaarkomen en vervolgens het condoom eraf halen om die snel in de badkamer te deponeren… Het komt wel wat minder vaak voor, maar vrouwen zijn dus zéker niet de enigen die af en toe faken.

2. Je kunt niet vastzitten

Hoe creepy het ook klinkt, je kunt dus letterlijk in elkaar vast komen te zitten tijdens penis-in-vaginaseks.

Dit gebeurt zelden, maar in theorie is het een realistisch puntje van zorg en behoort dus helaas niet tot één van de seksmythes. Hoe zoiets gebeurt? Als je als vrouw klaarkomt, trekken de spieren van de vagina samen. Soms duurt het dan even voordat die spieren zich daarna weer ontspannen. Een stijve penis is natuurlijk groter dan normaal, waardoor het dus inderdaad zou kunnen dat je in elkaar blijft haken op dat moment. Yikes!

Het risico op zo’n situatie is vooral aanwezig tijdens seks in het water. Check het linkje om te ontdekken hoe dat werkt.

3. Een piemel kan ‘breken’ tijdens de seks

Oké, dat een piemel kan ‘breken’ is niet helemaal de juiste verwoording. Er zitten namelijk geen botten in om te breken. In plaats daarvan knappen of scheuren de zwellichamen in de piemel. Dit gaat vaak gepaard met een duidelijk ‘krak’ geluid en blauwe plekken. Je spreekt dan eerder van een scheur in de penis- wat 100% net zo pijnlijk is als iets breken!

Zo’n ongeluk gebeurt voornamelijk bij het experimenteren met wilde standjes of seks op bijzondere plekken. Een bezoekje plegen aan de dokter is in dit geval, hoe ongemakkelijk ook, zeer aan te raden.

4. Zuigzoenen kunnen gevaarlijk zijn

Bij een zuigzoen wordt er door je lover aan een stukje huid gezogen, waardoor er bloed naar de huidoppervlakte komt en er een kleine, plaatselijke bloeduitstorting ontstaat. Hier is op zich niks mis mee. Sterker nog: er zijn genoeg mensen die hickeys enorm sexy vinden! (Tip: zit je met een ongemakkelijk duidelijke reminder dat je kortgeleden seks hebt gehad? Lees hier wat handige tips voor het verwijderen van een zuigzoen.)

Toch zijn er bepaalde twijfels over hoe veilig het ontvangen van een zuigzoen eigenlijk is. Het zou namelijk inderdaad kunnen (de kans is erg klein, maar wel aanwezig) dat een net iets te harde zuigzoen op net de verkeerde plek een kneuzing in de zenuwen kan veroorzaken.

Ook kan er, door het contact met de bloedvaten, op die manier orale herpes worden overgedragen. Je kunt dit gelukkig wel redelijk goed voorkomen door je regelmatig te laten testen en niet overenthousiast te worden bij het geven van een zuigzoen, maar… het is dus zeker niet 100% onschuldig! Maar hé, alle leuke dingen in het leven zijn dat toch?

seksmythes

Heb jij weleens seksmythes niet geloofd die achteraf toch wél waar bleken te zijn? Deel het in de comments!

Lees meer over:

5 fabels over het maagdenvlies

5 interessante feiten over masturberen

6 bijzondere weetjes over vibrators

Beeld: Giphy, Pexels

Dit vind je ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy