Seks in het water: wat je moét weten

door Lisette

Seks in het water? Het klinkt zo romantisch en opwindend. Je voelt je vrij, warm en je bent eigenlijk al half naakt. Afgelopen weekend zat ik nog met mijn lover in een hot tub. Hot was het wel, toch schijnt seks in het water niet altijd even goed uit te pakken. De voornaamste redenen vind je hieronder…

Moeder Natuur

Je had het misschien al verwacht, maar natuurwater zoals de zee en rivieren bevat massa’s bacteriën (en dan heb ik het nog niet eens over zichtbare beestjes) die lelijke infecties kunnen veroorzaken in de vagina. Zwembadwater is wat dat betreft schoner, maar bevat een berg chemische stoffen die irritatie kunnen veroorzaken. Niet echt de water cleanse waar je op zat te wachten.

Wrijving

Onderwaterseks heeft ook praktische problemen. Zo wordt het natuurlijke vocht dat je lichaam aanmaakt automatisch weggespoeld. Dit zorgt voor extra wrijving wat al snel pijnlijk wordt. En als je een condoom gebruikt, dan komt ook de veiligheid in het gedrang. De mogelijkheid op scheurtjes in het condoom neemt namelijk toe.

sex in het water

Douche

Van alle mogelijke waterplekken is de douche nog het aannemelijkst. Doordat het water alleen van boven komt wordt er minder natuurlijk vocht weggespoeld. Daarnaast kun je altijd een glijmiddel op siliconenbasis gebruiken, let er alleen wel even op dat de vloer hierdoor extra glad kan worden. Ook een handvat aan de muur om vast te grijpen indien nodig is zeker aan te raden. En het liefst in een grote douche, geen studentenhuisbadkamertje…

Standjes

En als je dan toch in een bad bent beland, welk standje doe je dan? Soms is de bodem niet overal even diep of kun je je nergens aan vasthouden. De beste tip? Zorg dat je als vrouw ergens op kunt leunen, zoals de rand van de hot tub of de vloer van de badkuip. Je partner kan dan makkelijker tussen je benen plaatsnemen.

Lees ook: Badkamer seks: 3 stomend hete standjes

sex-in-water-kut.

Illegaal

Ook wel handig om je te beseffen, seks in een meer of een zwembad wordt beschouwd als openbare plek en is daarom strafbaar. Toch een beetje een moodkiller als er ineens een boete boven je hoofd hangt voor aanstootgevend gedrag en verstoring van de openbare orde.

Nog even over die hot tub

Ben je braaf het bed in gedoken met je partner? Dan wordt het je ook nog afgeraden om direct daarna de hot tub in te duiken. Een hot tub heeft namelijk een ideale temperatuur waarin het moeilijk is het desinfecterende gehalte hoog genoeg te houden om alle bacteriën te doden. Door seksuele stimulatie zwelt de vulva (opening) van de vagina op en heb je meer kans op besmetting.

Verdrinkingsgevaar

Tot slot een misschien niet zo veelvoorkomende reden, verdrinkingsgevaar. Hoewel er veel klunzige verhalen zijn over uitglijden tijdens een vrijpartij(vooral op plekken waar water in de buurt is en met alle gevolgen van dien) kwam ik tijdens mijn research ook een artikel tegen over een Canadees echtpaar dat om het leven kwam in een bubbelbad. De zwaarlijvige man kreeg tijdens de seks een hartaanval en plette zo de vrouw onder hem, die verdronk.

Misschien is een potje seks in bed zo slecht nog niet?

sex in het water

Bronnen: AD, Telegraaf, Refinery29, Goedgevoel

Geen fan van seks in het water? Probeer eens:

55 creatieve sexplekken

Spannend standje voor het weekend: sexstandje 68

5 apps voor een spannender sexleven

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy