10 tips om van je zuigzoen af te komen

door Lissa

Een zuigzoen, wij gaan er wel goed op! Maar wanneer je bij je ouders op de koffie moet of die belangrijke sollicitatie hebt, denk je er waarschijnlijk anders over. Daarom delen wij de beste tips om een (nek) zuigzoen te laten verdwijnen of te verstoppen!

1. IJsklontje

We beginnen deze lijst met een echte klassieker. Heb je ergens pijn of last? Doe er dan ijs op! Dit werkt bij een zuigzoen dus ook. IJs zorgt ervoor dat er minder snel een zwelling ontstaat, de plek wordt dus kleiner. Je moet er wel snel bij zijn. Een dag nadat de zuigzoen is ‘geplaatst’ zal ijs niet heel veel meer veranderen, balen!


2. Vitamine C eten

Vitamine C is goed voor je huidcellen, bloedvaten en vorming van je bindweefsel. Het zorgt er namelijk voor dat ze in vorm blijven. Vooral sinaasappels bevatten veel vitamine C, dus dat raden we je zeker aan.

3. Aloë Vera aanbrengen

Een crème biedt hulp! Aloë Vera is een vocht inbrengende gel die verkoelend werkt. Het is helemaal prima om een dikke laag aan te brengen op de zuigzoen. Laat dit 10 minuten inwerken voor het beste resultaat! Je kan dit zo’n twee keer per dag herhalen totdat de zuigzoen weg is.


4. Tandpasta smeren

Meestal zeggen we gebruik producten alleen waar ze voor bedoeld zijn, maar dit is een uitzondering. Smeer een beetje tandpasta op de zuigzoen, laat het even intrekken en was het er weer af. Als het goed is, is ze zuigzoen weg en voel je een lichte tinteling. Herhaal dit niet te vaak. Tandpasta kan je huid er uitdrogen en dat wil je niet!

5. Zoen verbergen met coltrui

Ben je geen fan van sinaasappels en laat je de tandpasta liever voor je tanden over? Dan is de coltrui ook een prima optie. Sterker nog: het is helemaal hip! Niemand die ziet dat jij een wel heel leuke nacht hebt gehad! In de zomer is een colletje helaas geen optie, maar er zijn ook croptops zonder mauw mét een col te verkrijgen. Thank God for fashion.

6. Ibuprofen nemen

Ibuprofen is een pijnstiller en wordt vaak gebruikt bij gewrichtspijn, migraine, hoofdpijn en menstruatieklachten. En het kan jou ook helpen! Helaas zal het niet de kleur van de zuigzoen wegnemen, maar de zwelling wel. Maak er geen gewoonte van, want ibuprofen is hier dus niet voor bedoeld. Check goed de bijsluiter!


7. Vitamine K nemen

Niet alleen vitamine C doet wonderen in deze situatie, ook vitamine K. Als je weinig vitamine K binnenkrijgt, ben je namelijk gevoeliger voor blauwe plekken en dus zuigzoenen. Vitamine K bevordert de bloedsomloop. Dus lekker veel spinazie of broccoli eten. Yum yum.

8. Groene concealer op je zuigzoen

Groen is de kleur die rood overtreft en is dus erg geschikt om een zuigzoen mee weg te wegwerken. Smeer wat groene concealer op je zuigzoen en ga er daarna met foundation er overheen. Pas wel op dat het goed mengt met de foundation op je gezicht, want een vlek in je nek wil je niet hebben!


9. Warmte

Heb je na twee dagen nog steeds last van een opgezwollen zuigzoen? Dan kan warmte je helpen. Door een ‘warmtebehandeling’ zetten de bloedvaten uit en verhoogt de doorbloeding, dit zorgt ervoor dat de plek sneller geneest. Denk aan een kruik of een doekje dat je in warm water dompelt. Je kan dit 20 minuten op de plek leggen en meerdere keren per dag. Zorg er wel voor dat je huid de kans heeft om na de warmte af te koelen naar je normale lichaamstemperatuur. We willen niet dat je huid verbrandt!

10. Massage

De één zegt dat een massage op de zuigzoen voor een betere doorbloeding zorgt, waardoor de plek minder wordt. Maar de ander zegt dat een massage het juist verergert. Je zou je huid er namelijk mee beschadigen, waardoor de plek duidelijker zichtbaarder wordt. Deze tips is dus op eigen risico.

Meer over zoenen:

Waarom zoenen tijdens de sex absoluut onmisbaar is

10 Dingen die je nog niet wist over zoenen

Is een zuigzoen dodelijk?

Beeld: Pexels, Giphy.com

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy