Dipje? Waarom je extra Vitamine D moet nemen

door Lotte

Het voorjaar is losgebarsten, maar de zon… die laat zich nog niet zo vaak zien. Jammer, want door de zonnestralen krijg je juist de lekkere energie-boost waar je na het einde van de winter naar snakt. Maar niet getreurd, er is een goede oplossing.

We hebben het natuurlijk over vitamine D. Deze stof is onmisbaar voor het lichaam. Waarom eigenlijk? Dit zijn de gezondheidsvoordelen van vitamine D:

  • Sterke botten en tanden
  • De opname van calcium
  • De spierfunctie
  • De weerstand
  • Celdeling

Extra dosis vitamine D

De meeste hoeveelheid vitamine D krijgen we uit de zon. Je huid is in staat om zelf de vitamine D aan te maken met het zonlicht. Als die zich weinig laat zien, is het dus een slim idee om extra vitamine D te slikken. Bepaalde groepen zouden eigenlijk dagelijks een pilletje moeten poppen. Dat zijn: getinte mensen, zwangere vrouwen, gesluierde vrouwen, jonge kinderen, vrouwen boven de 50 jaar en mannen boven de 70 jaar. Deze groepen hebben dagelijks 10 microgram extra vitamine D nodig. Vrouwen en mannen boven de 70 jaar hebben niet tien, maar 20 microgram extra nodig.

Kleine hoeveelheden vitamine D zijn overigens ook te halen uit vette vis, vlees, eieren, zuivel en lever.

Bij de (online) drogist of apotheek kun je Vitamine D-supplementen kopen, bijvoorbeeld vitamine D van Flinndal. Op de verpakking staat D3 of D2. Gezondheidsexperts adviseren om voor D3 te kiezen. Dit is een actievere vorm van vitamine D.

Meer over gezondheid:

Waarom elke vrouw een Beppy in huis moet halen

Bizar! Deze fabels over sex zijn wel waar

Feiten over testosteron en mannen die je nog niet wist

Beeld: Unsplash

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy