Naspel voor gevorderden: zo doe je het

door Maaike

Naspel is iets wat nogal onderschat wordt, maar zeg nou zelf: het liefst blijf je nog even naast je lover liggen in plaats van weer snel in je kleren te springen. Wij geven je een lesje naspel!

Wat wordt er bedoeld met naspel?

Op een vluggertje na, is het heel fijn om na een geile of liefdevolle vrijpartij nog even wat aandacht aan elkaar te geven. Jullie zijn (hopelijk) beiden klaargekomen en liggen nu naast elkaar uitgeput naar het plafond te staren. Tijd voor naspel! Maar wat wordt er eigenlijk bedoeld met naspel? Dit is het (lichamelijke en emotionele) contact na sex. Denk aan: knuffelen, kussen en/of strelen, maar ook kletsen over ditjes en datjes. Zijn jullie klaar met de sex en voel je je een beetje ongemakkelijk omdat je niet echt weet wat je nu moet doen? Dan kún je de volgende dingen doen:

Clean the mess up

Gooi het gebruikte condoom weg of maak de boel schoon met een washandje of wc-papier. Wanneer alles weer lekker schoon is, is het fijn om nog even tegen elkaar aan te kruipen zonder dat jullie aan alle kanten plakken of je ineens in lichamelijke sappen gaat liggen.

Neem samen een douche

Laat al het sexzweet van jullie afstromen onder een lekkere warme douche. Als jullie weer fris en fruitig zijn kunnen jullie nog even heerlijk naakt tegen elkaar aan kruipen terwijl je shampoo ruikt in plaats van sperma.

naspel

After-sex snack

Sex kost heel veel energie en daar kun je ontzettende trek van krijgen! Verdubbel de liefde en ga voor wat comfort food die jullie in bed kunnen eten. Pizza, donuts, chocolade…

Houd nog even aandacht voor elkaar

Probeer niet meteen je telefoon te pakken, maar nog even in jullie bubbel te blijven. Sex maakt heel wat stofjes los (waaronder gelukshormonen) en geniet daar nog even van voordat jullie weer back to reality gaan. Knuffel, streel en praat met elkaar. Vertel hem/haar wat je het fijnst vond. Deze positieve feedback kan je lover de volgende keer goed gebruiken! Verder kunnen jullie nog even tegen elkaar aanliggen of een filmpje kijken op Netflix en voor je het weet is het alweer tijd voor rondje twee…

Dus: naspel is een must: de spanning is eraf, de daad is verricht, jullie zijn uitgeput, maar vooral voldaan. Alle ingrediënten om lekker romantisch te doen!

Meer over voorspel, sex en naspel:

Waarom lang voorspel zo belangrijk is

Beste standjes voor sex onder de dekens

Lange relatie? Met deze 5 tips vergoot je de seksuele spanning

Beeld: Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy