Datesterren #2: “Onze eerste ruzie is me altijd bijgebleven”

door Lotte

Elk stel heeft een eigen verhaal. In deze nieuwe rubriek ‘Datesterren’ komen Lexa-koppels aan het woord over hun eerste en laatste keren. Zoals hun eerste en laatste date, ruzie, anniversary en meer. In de tweede editie voelden we Savita en Patrick aan de tand over hun liefdesleven.

Datepaspoort

Namen: Savita (38) & Patrick (39)
Relatie: 6 jaar samen, bijna 6 jaar samenwonend en 2 kids
Ontmoet: via Lexa.nl

Het eerste contact ★ ★ ★ ★ ★

Savita: “Wij hebben elkaar zeven jaar geleden via Lexa leren kennen. Het klikte gelijk tussen ons. We chatten eerst maandenlang om elkaar echt te leren kennen. Bovendien was afspreken lastig, omdat hij op een reisafstand twee uur woonde. We kregen allebei een andere relatie, maar konden elkaar niet vergeten. We bleven heen en weer berichtjes sturen. Al snel kwamen we tot de conclusie dat we onze gevoelens niet konden negeren. Na het beëindigen van onze relaties hebben we afgesproken… De rest is geschiedenis, haha. Inmiddels zijn we getrouwd en hebben we twee kinderen. In totaal zijn we met zijn vijven thuis. Ik heb nog een dochter uit een vorig huwelijk.”

De eerste date ★ ★ ★ ★ ★

Savita: “Hij vroeg al maanden of we een keer kon afspreken en ik hield verstandig de boot af. We waren immers allebei bezet. Toen we weer vrijgezel waren, was het moment eindelijk daar! Wij hielden allebei wel van neuzen in winkeltjes, dus bezochten een leuk stadje. Na een gezellig middagje winkelen en lunchen, hebben we aan het eind van de date ook voor het eerst gezoend!”

Patrick: “Daarna ging het heel snel. Na ongeveer een maandje woonden we samen in Deurne, waar Savita vandaan komt. Hetzelfde jaar raakte ze zwanger. Het was niet gepland, maar wel heel welkom. Helaas ging het mis met de zwangerschap, maar inmiddels hebben we een prachtig gezin van vijf!”

Laatste date ★ ★ ★ ★

Patrick: “We proberen regelmatig tijd vrij te maken om iets te doen met zijn tweeën, maar dat is wel lastig als je drie kinderen hebt. Gelukkig wonen mijn ouders inmiddels ook in Deurne. Hierdoor kunnen zij vaker oppassen, zodat wij af en toe samen weg kunnen.”

Savita: “Het is inderdaad een hele onderneming om met zijn tweetjes op date te gaan. Gelukkig was het kortgeleden nog gelukt. We hebben lekker lang getafeld bij de Griek in ons dorp. Wat ons betreft houden we de date night erin.”

De eerste ruzie ★ ★

Savita: “Oef, de eerste keer kan ik me niet herinneren. We hebben niet zo snel echte ruzie-ruzie, hooguit een pittige discussie.”

Patrick: “Ik weet het nog wel, hoor. Dat is me erg bijgebleven, want ik vond het wel heftig. We kregen een woordenwisseling. Ik weet niet eens meer waar het over ging! Ze stormde het huis uit en stak haar middelvinger naar me op. Daar werd ik echt pissig om. We zijn allebei vrij temperamentvol en dat wil wel eens botsen.”

Laatste ruzie ★ ★ ★ ★ ★

Savita: “Dat weet ik nog goed! Dat was gisteren. Het ging over iets onbenulligs. Ik zei tegen Patrick dat we iets moesten kopen voor het bad zodat de kinderen niet uitglijden. Komt hij opeens thuis met een anti-slipmat, terwijl ik juist dacht aan een sticker omdat dit niet zo permanent is en makkelijk in het onderhoud. Een flinke discussie over een badmat! Suf, hè?”

Patrick: “In mijn beleving hadden we het wel overlegd. Ik dacht dat ik een goed initiatief nam door gelijk een mat te kopen en dan kom je thuis en is het opeens niet goed. Tja, ik voelde me wel een beetje op mijn pik getrapt. Ach, dat is het niet eens een ruzie te noemen. Ik was het na tien minuten al vergeten. Verder mag ik echt niet klagen. Ik heb het nog nooit zo fijn gehad in een relatie. Ik had het niet beter kunnen treffen.”

De eerste anniversary ★ ★ ★ ★ ★

Savita: “Dat vieren we altijd! We gaan elk jaar trouw op ons jubileum uiteten. De eerste keer was er wel een probleempje: we konden er niet over eens worden wanneer het nou ‘aan’ was. Daarom kozen we zelf maar een anniversary-datum die we handig vonden, haha! Inmiddels vieren we ons samenzijn op onze trouwdatum in september.”

Patrick: “Echt heel erg, ik ben een keer ons jubileum vergeten. Totdat Savita opeens bij het restaurant stond waar ik werkte. Ik snapte er he-le-maal niks van. Mijn collega zei: stop maar met werken, jullie gaan hier lekker een hapje eten. Dat vond ik zó lief!”

De laatste anniversary ★ ★ ★ ★ ★

Patrick: “Ons laatste jubileum gingen we naar het restaurant waar tijdens onze huwelijksdag ook hebben gedineerd.”

Savita: “Ja, het is echt heerlijk om af en toe zonder kids er lekker eropuit te gaan.”

De eerste keer ‘ik hou van je’ ★ ★ ★ ★ ★

Savita: “O jee, ik heb geen idee eigenlijk. Voor ons is dat niet een heel groot ding geweest. Een grotere mijlpaal was toen we na twee maanden een relatie-ring kochten. Geen verlovingsring, hoor. Het is een ring om te laten zien: we horen bij elkaar. In de zijkant van de ringen stond ‘I love you’ gegraveerd. Inmiddels is deze vervangen door de trouwring.”

Patrick: “Toen ik Savita ten huwelijk vroeg, heb ik haar oudste dochter ook een ringetje gegeven. Ik trouwde niet alleen met Savita, maar ook een beetje met haar. Het is natuurlijk niet zo makkelijk dat je een nieuwe papa krijgt.”

De laatste keer ‘ik hou van je’ ★ ★ ★ ★ ★

Savita: “Dat was gisteravond na ons ruzietje. Als je hebt gemopperd op elkaar moet je weer even lief zijn.”

Patrick: “Verder zeggen we het ongeveer elke dag. Is het niet met woorden, dan wel met daden. Ik zei vorige week nog: ‘ik ben zo blij dat we elkaar gevonden hebben via Lexa‘. Of ik zet ons favoriete nummer op. ‘Ik hou van je’ zeggen is makkelijk. Een speciaal gebaar doet vaak veel meer.”

Lees ook: Datesterren #1: ‘Na de eerste date ben ik gelijk drie dagen blijven slapen’

Beeld: Eigen beeld

Dit artikel is in samenwerking met Lexa tot stand gekomen.

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy