Seks met of zonder sokken aan?

door Lissa

De meeste mensen vinden het een grote afknapper als hun partner sokken aanhoudt tijdens de seks. Dat kunnen we goed begrijpen, maar je wilt de volgende seksbeurt eens proberen om ze aan te houden.

Afknapper

Let’s be honest: sokken zijn niet per se opwindend. Wanneer we onze sekspartner naakt voor ons zien met van die hoog opgetrokken witte sportsokken, gaat het beneden op standje Sahara. Andere kant vinden we het bij onszelf ook lekker warm, oeps! Koude voeten zijn ook echt niet chill, maar waarom zouden we ze allemaal aan moeten houden?

Sokken en klaarkomen

De Universiteit van Groningen deed onderzoek naar het verband tussen sokken dragen en klaarkomen. Wat bleek nou? Stellen komen makkelijker klaar als ze sokken dragen: 80% van de sokkendragende koppels kreeg een hoogtepunt. En van de sokkenlozen bereikte 50% een orgasme.


Hoe kan dit?

Hoe is het mogelijk dat je gemakkelijker een happy ending krijgt als je sokken draagt? Het zit zo: warme voetjes hebben werkt ontspannend. Je focus gaat niet naar die koude klompjes aan het eind van je lichaam. Hierdoor laat je sneller je onzekerheden en remmingen gaan. Het onderzoek laat zien dat door de comfort van je sokken het deel van de hersenen dat verantwoordelijk is voor angst en onzekerheid meer ontspant en je jezelf dus meer kan laten gaan tijdens de seks. Wat weer zorgt voor meer en betere orgasmes. Yay!

Betere bloedsomloop

Wat je misschien wel herkent zijn de ‘slaapsokken’, veel vrouwen dragen al sokken in bed tegen de kou. Maar guess what, dit is geen fabeltje en helpt echt! Het zorgt namelijk voor een betere bloedsomloop. De bloedvaten verwijden zich en dat geeft een signaal af aan de hersenen dat het tijd is om te gaan slapen. Hierdoor val je makkelijker en sneller in slaap.


Zwangerschap

Het dragen van sokken kan ook de kans op bevruchting vergroten. Zeer leuk nieuws als je een kinderwens hebt natuurlijk! De verklaring is simpel. Wanneer een vrouw een orgasme heeft en de man komt in haar klaar heeft zij 15% meer kans om zwanger te worden. Een orgasme zorgt er namelijk voor dat de spieren in de baarmoeder en vagina samentrekken. Ze duwen als het ware de zaadcellen van de man dieper de baarmoederhals in.

Conclusie

Het dragen van sokken zorgt dus voor sneller klaarkomen, betere orgasmes, sneller in slaap vallen en dus voor een grotere kans op zwangerschap. Als het aan ons ligt allemaal pro’s en moeten we de geitenwollensokken maar even door de vingers zien!

Tip: heb je nog geen kinderwens of wil je om andere redenen aan anticonceptie check De Anticonceptiebijbel.

Meer over seks:

Grensverleggende dingen om te proberen tijdens de corona-tijd

Je eerste trio: 8 must know tips

Tips voor geslaagde buitenseks

Beeld: Pexels

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy