9 tekenen dat hij een echte gentleman is

door Julia

De gentleman is anno 2017 een zeldzaam verschijnsel. Met het casual daten, breadcrumbing, ghosting en nieuwe relatievormen als friends with benefits, vraag je je af of de echte man nog wel bestaat. Hoe weet je nu of je te maken hebt met een gentleman of een gentleman in disguise?

Voorheen werd een man die meerdere vrouwen had, en elk woord wat uit zijn mond kwam een leugen was een player genoemd. Tegenwoordig noemen we hem de fuckboy, een veel betere benaming als je het mij vraagt. Hoewel de player niet zoveel moeite deed om zijn imago te verbeteren, en het dus eigenlijk wel prima vond dat hij werd gezien als vrouwenverslinder, is het bij de fuckboy een ander verhaal.

 

Gentleman in disguise

Een fuckboy doet zich namelijk voor als een gentleman: hij toont interesse, hij doet moeite voor je, hij overlaadt je met complimenten. Hij praat al over de toekomst, want jij bent het beste wat hem is overkomen er is geen andere vrouw die hij zich wensen kan. Deze jongen is zo overtuigend dat zelf jij, terwijl je jezelf als best kritisch beschouwt, erin gaat geloven. Tot het moment dat jullie het bed met elkaar gedeeld hebben, dan is meneer vervolgens in geen velden of wegen meer te bekennen. A.k.a. de gentleman in disguise, a.k.a. de ergste soort.

 

Checklist

Tuurlijk zie je het bij sommige mannen al van ver aankomen, maar anderen zijn heel goed in het spelen van deze spelletjes. Ben je nu aan het daten met een leuk exemplaar, maar twijfel je nog over zijn intenties? Dan hebben wij het antwoord voor je. Als je hem herkent in de volgende 9 punten, mag je in je handjes knijpen. Dan heb je namelijk je gentleman gevonden.

 

#1 Hij heeft geen praatjes

Fuckboys zijn alleen maar van de praatjes, maar als het erop aankomt hoef je niks van ze te verwachten. Bij een gentleman is het zo, wat hij zegt doet hij ook. Hij wacht niet drie dagen na jullie date om je te appen, of bellen, nee hij doet het gewoon als hij het wil ook al is dat nog diezelfde avond. En hij zet zijn woorden meteen om tot acties, hij vraagt je mee uit eten voor de tweede date. Spelletjes daar doet hij niet aan, waarom zou hij ook, hij is een man geen jongetje.

 

#2 Hij is duidelijk

Als een gentleman geïnteresseerd is in een vrouw dan laat hij dat haar weten. Als hij haar weer wil zien vraagt hij wanneer ze vrij is. Als hij geen interesse heeft, of niet meer, dan laat hij dat ook weten. Op een respectvolle manier sluit hij het af, zegt dat hij een leuke tijd met haar heeft gehad maar dat er niet meer in zit. Hij weet hoe belangrijk het is om iemand hier duidelijkheid over te geven. In plaats van weg te rennen als het lastig wordt, handelt de gentleman het gewoon netjes af.

gentleman

#3 Hij is intellectueel

De echte man houdt zich niet alleen maar bezig met zichzelf, hij volgt het nieuws, hij leest kranten en boeken. Hij is betrokken en houdt er een duidelijke mening op na. Hij heeft empathisch vermogen, maakt zich zorgen om de vluchtelingenproblematiek. Met hem kun je een volwassen gesprek voeren. En ook al denken jullie anders over een bepaald onderwerp, hij zal jouw mening niet de grond in drukken. Je hoeft het helemaal niet met hem eens te zijn, sterker nog hij vindt het juist aantrekkelijk als een vrouw er tegenin gaat. Er een andere mening op na houdt, een gentleman voelt zich niet geïntimideerd door een vrouw met een sterke mening.

 

#4 Hij gedraagt zich hoffelijk

Een beetje een inkopper, maar ik noem hem toch nog even. Je date is een gentleman als hij de deur voor je open houdt, je jas aanneemt, je laat uitpraten,  je wat te drinken aanbiedt en geduldig op je wacht. Maar let op, het gaat erom dat hij dit blijft doen, als hij dit alleen op jullie eerste afspraakje deed geldt het natuurlijk niet.

 

#5 Hij verleidt je

En dan heb ik het niet over verleiden tot sex, want hij wil naast je lichaam ook je geest verleiden. Hij is nieuwsgierig naar jou als persoon; wie ben jij, wat zijn je passies, wat zijn je wensen en verlangens. Hij wil elk deel van jou leren kennen.

 

#6 Het draait niet om zijn ego

Een gentleman kan het waarderen als een vrouw interesse in hem toont, maar hij hoeft niet versierd te worden. Jagen dat is iets wat hij zelf doet. Waar de fuckboy graag zijn ego laat strelen door meerdere vrouwen aan het lijntje te houden die allemaal voor hem klaarstaan, heeft de echte man hier geen behoefte aan. Hij is niet onzeker, hij laat zich hier ook niet door leiden, hij hoeft die bevestiging niet van allerlei vrouwen.

gentleman

 

#7 Hij is op zoek naar oprechtheid

De echte man is op zoek naar een vrouw met de juiste intenties. Een vrouw die hem niet nodig heeft, maar bij hem is omdat ze hem echt leuk vindt. Niet iemand die bij hem is voor zijn geld, voor geluk of om het beter te hebben. Hij zal zich ook niet voordoen als jouw prins op het witte paard, jouw redder in nood. Hij is gewoon een man die een vrouw wil met dezelfde normen en waarden, die haar eigen boontjes dopt en samen met hem de wereld wil ontdekken.

 

#8 Hij kent zichzelf

Hij heeft de tijd genomen om zichzelf te leren kennen, hij weet wie hij is en waar hij voor staat. Hij is niet perfect en hij probeert dat ook niet te zijn. Hij is eerlijk naar zichzelf toe en kan dat daarom ook naar anderen zijn. Hij kent zijn valkuilen en werkt hieraan. Hij ziet in dat het niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de mensen om hem heen belangrijk is om aan zichzelf te blijven werken.

 

#9 Hij is een vechter

Een gentleman is van het soort; geen woorden maar daden. Hij weet wat hij wil, en zal er ook alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen. Hij geeft niet op als het even moeilijk gaat, want hij is een vechter. Een doorzetter. Of het nu gaat om zijn carrière of de vrouw van zijn dromen. Hij weet dat een relatie hard werken is, dat je er moeite voor moet doen en daartoe is hij ook bereid. Iets waardevols krijg je niet zomaar, daar moet je voor vechten en dat beseft hij zich maar al te goed.

 

Meer over mannen:

– Wat mannen stiekem nog fijner vinden dan sex

– Waarom je op mannen valt die op je vader lijken

– Dit vinden mannen aantrekkelijk aan vrouwen

 

Beeld: Pinterest

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy