Zo houd je je relatie stabiel in coronatijd

door Luna

We zien in deze coronacrisis vele relaties sneuvelen. En dat is niet gek, want ineens zitten we voor lange periodes samen thuis. Niemand heeft ons geleerd hoe we lief voor elkaar blijven als we de hele dag op elkaars lip zitten. Om slaande ruzies te voorkomen en een break-up te besparen- hebben wij voor jullie een stappenplan gemaakt. Hiermee komt jullie relatie de crisis wél door.

Stap 1: Fijne omgeving

Het eerste wat jullie mogen doen is een fijne omgeving creëren. Maak het huis gezellig en fix onafgeronde projecten. Willen jullie al maanden de badkamer afmaken of een specifieke muur verven/behangen? Doe het nu! Dit is het ideale moment om je wildste interieur desires te realiseren. Je gaat in deze ruimte namelijk veel tijd doorbrengen en je wil je niet de hele tijd kapot ergeren aan onafgeronde klusjes.

Stap 2: Eigen ruimte

Zorg dat er genoeg plek is waar jullie afzonderlijk van elkaar kunnen zijn. Denk hierbij aan twee werkplekken voor kantoordagen, en/of jullie eigen hoekje om bijvoorbeeld een boek te lezen. Hebben jullie geen ruimte om dit op verschillende kamers/verdiepingen te realiseren- deel dan de ruimte zo in dat je als nog je eigen hoekje/ bureautje hebt. Door deze stap uit te voeren voorkom je dat jullie (werk)spullen samen op één stapel belandden. Daarnaast is het heel fijn om een territorium af te bakenen. Jullie zitten namelijk de hele dag in hetzelfde huis. Het is goed om een binnenshuis toevluchtsoord te hebben- met alleen jouw spullen.


Stap 3: Maak afspraken

Dit is een stap die misschien wat kinderachtig klinkt maar wel essentieel is om je relatie stabiel te houden. Veel stellen verwarren samen thuis zijn met het hebben van ‘veel tijd voor elkaar’- dit is helaas niet zo. Ook al lijkt het als of alles stilstaat, het leven gaat gewoon door. Juist daarom is het belangrijk om op de hoogte te zijn van elkaars weekplanning. Wat zijn de verplichtingen die jullie nu nog hebben en wanneer zijn jullie vrij? Hoe laat beginnen jullie met werken- wanneer stoppen jullie? Koop een weekplanner of whiteboard en schrijf daar dingen deze dingen op. Zo hebben jullie inzicht in wanneer jullie écht samen kunnen zijn, en kan je daar net als voorheen naar uit kijken.

Stap 4: Date night!

Veel samen thuis zijn biedt ook de gelegenheid om een standaard date night in te plannen. Misschien gingen jullie voorheen wel eens samen naar de film of uit eten. Sla die dingen nu niet over, het waren lichtpuntjes in de week. Dus haal het van buitenshuis nu eens ín huis. Je kunt bijvoorbeeld een speciaal gerecht bereiden met/voor je partner, of een thuisbioscoop creëren met een beamer op een witte muur/doek. Het is aan jullie hoe vaak een date night plaatsvindt- maar doe het in elk geval elke week één keer. Er zullen hoe dan ook avonden vallen waarop jullie beide beschikbaar zijn, maak daar iets speciaals van. Zo blijven jullie ook speciaal voor elkaar.

relatie

Stap 5: Daag elkaar uit in bed

Misschien is de behoefte om elkaar de kleren van het lijf te scheuren niet meer zo groot nu jullie elkaar elke dag zien. Toch is seks essentieel om jullie relatie staande te houden en je sexy en gezien te voelen tegenover elkaar. Om te voorkomen dat jullie het onderscheid niet meer kunnen maken tussen ‘soulmates’ en ‘lovers’ -is het belangrijk om elkaar uit te dagen in bed. Doe er iets meer je best voor dan je gewoonlijk doet; koop een leuk setje/speeltje of probeer andere standjes/ruimtes. Zolang het voor jullie werkt is alles goed, maar voorkom een bed dead. Dit kan namelijk echt het einde betekenen van je relatie.

Heb jij het momenteel maar zwaar met je relatie? Dan heb je hopelijk wat aan ons stappenplan. Laat ons weten in een reactie of dit een behulpzame blog was.

Meer tips tijdens de coronatijd:

Corona-proof dates

Grensverleggende dingen om te proberen tijdens corona

Meer seks door corona?

Beeld: Pexels

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy