Vijf tekenen dat hij ongelukkig is in jullie relatie

door Julia

Een tijdje terug schreef ik het artikel Vijf tekenen dat je ongelukkig bent in je relatie, maar voor mannen geldt net als voor vrouwen dat ook zij hun relatie als een vanzelfsprekendheid kunnen gaan zien. En aangezien mannen niet van die praters zijn, zullen ze het niet snel tegen je zeggen. Deze vijf signalen zijn het bewijs dat hij niet meer zo happy is.

 

We begrijpen dat het best moeilijk is om er überhaupt al over na te denken dat je boy niet gelukkig is. Het is natuurlijk confronterend, omdat je waarschijnlijk denkt dat het door jou komt. Logisch, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Sterker nog, vaak heeft het niks met jou te maken.  Klinkt cliché als iemand zegt ‘Het ligt niet aan jou’ maar meestal is dit wel de waarheid. Heb je nu wel het gevoel dat er iets is, maar heeft je vriend er geen woord over gerept? Misschien geven deze vijf tekenen je wat meer inzicht.

 

#1 Hij is sneller gefrustreerd

De laatste tijd heb je het gevoel alsof je op eieren moet lopen als hij in de buurt is. Om het minste of geringste raakt hij al geirriteerd. Dingen waar hij voorheen niet moeilijk over deed, zoals bijvoorbeeld je schoenen die in de gang staan of de berg kleding die op de stoel in jullie slaapkamer ligt, zijn nu ineens een big issue.

 

#2 Hij heeft ineens nieuwe vrienden

Dit hoeft natuurlijk geen slecht teken te zijn, nieuwe vrienden maken kan op elke leeftijd en is juist iets positiefs, maar als hij dit stiekem doet is het niet goed. En dan bedoelen we stiekem als in, hij vertelt je niet over ze, hij stelt je niet aan ze voor, ze komen nooit bij jullie thuis. En hij trekt steeds meer met ze op, alsof hij een nieuw hoofdstuk is gestart in zijn leven zonder jou daarin te betrekken.

 

#3 Hij gaat vaker uit

Als hij nieuwe vrienden heeft gemaakt is het een logisch gevolg om steeds vaker avonden uit te gaan. Ook doordeweeks als hij de volgende ochtend gewoon weer vroeg op zijn werk moet zijn. Dit is een veelvoorkomend signaal dat iemand ongelukkig is in de relatie. En helemaal voor een man die over het algemeen liever niet het gesprek aangaat en dus letterlijk de deur uitgaat.

#4 Hij is niet meer geïnteresseerd in sex

Als jij moeite doet om hem te verrassen, je wacht thuis op hem in een sexy setje, en hij amper een blik op je werpt en meteen zegt dat hij er geen zin in heeft, of erger nog hij het niet ziet, dan is het 100% zeker dat meneer ongelukkig is. In de relatie welteverstaan, want hoe cliché ook, als een man geen interesse meer heeft in sex, is er echt iets aan de hand. Of hij heeft geen gevoelens meer voor je, of hij is verliefd geworden op een ander, wat het ook is het komt er op neer dat hij niet meer happy is in de relatie.

 

#5 Hij doet minder moeite

Het is normaal als je een tijdje samen bent dat de dingen veranderen tussen jullie, hij hoeft je niet meer (zoals in het begin) voor zich te winnen. Maar als je merkt dat hij maar weinig initiatief toont om het jou naar de zin te maken, zoals een romantisch avondje voor jullie plannen, voor je koken of je mee uit eten nemen, dan is dit zeker een red flag.

 

 

Net zoals het advies wat ik gaf in het artikel: ‘Vijf tekenen dat je ongelukkig bent in je relatie’, zeg ik ook hier: bespreek dit met je partner. Dat is in dit geval eigenlijk nog belangrijker, want als je meer dan drie signalen herkent in het gedrag van je vriend, dan gaat hij het gesprek waarschijnlijk uit de weg. Als jij dan degene bent die het aankaart, hoe moeilijk ook, geef je hiermee aan dat hij eerlijk tegen je kan zijn en je hem daar niet op aanvalt, boos wordt of onbegrip toont. Als tip wil ik je wel meegeven om eerst zelf na te denken over hoe je dit wilt zeggen tegen je partner, het is belangrijk om niet verwijtend over te komen. Het is natuurlijk niet goed te praten dat hij, als er echt wat aan de hand is, er zelf niet mee komt maar probeer je in te denken hoe moeilijk dit is. Geloof me, je wilt hier geen ruzie over maken en dit in alle openheid kunnen bespreken. Dus denk er even over na, schrijf het desnoods op en ga dan het gesprek aan.

 

Bron: Popsugar
Beeld: Pinterest

Meer over relaties:

Deze manier van afwijzen is het pijnlijkst

Zoveel mannen gebruiken datingapps nog terwijl ze een relatie hebben

Help! What to do als je verliefd wordt op een man met extra’s

Dit vind je ook leuk

Laat een reactie achter

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy