Kunnen mannen een orgasme faken?

door Rosanne

Orgasmes faken, het wordt vaak in één adem genoemd met vrouwen. Maar er zijn ook mannen die wel eens faken, ondanks dat 95% van de heteromannen altijd klaarkomt. Eén op de drie mannen heeft wel eens een orgasme gefaket, maar hoe dan?

Cijfers

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar het faken van orgasmes. Zo blijkt uit onderzoek van de Temple University uit Philadelphia dat ongeveer 60% van de vrouwen regelmatig een orgasme faket. Ook Cosmopolitan heeft onderzoek gedaan en daaruit blijkt dat 67% wel eens een orgasme heeft gefaket. Niet alleen vrouwen doen alsof, maar mannen ook. Ongeveer één op de drie van de mannen zegt wel eens gefaket te hebben, blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Kansas. Er zijn allerlei redenen om te faken. Ik som ze even voor je op:

Confrontatie vermijden

Een reden dat mensen orgasmes faken is omdat ze geen feedback durven te geven aan hun partner. Ze vinden de seks wel fijn, maar komen niet tot een orgasme. Ze willen hun partner niet kwetsen omdat ze geen hoogtepunt bereikt hebben en doen daarom maar alsof.

orgasme

#duurttelang

Verveling kan ook een reden zijn van faken. Een orgasme betekent vaak het einde van een sekspartij. Eentje faken kan dan een goede manier zijn om er sneller een eind aan te maken.

Plezier

Sommigen faken hun orgasme om de seksuele ervaring te verbeteren van zichzelf of van hun lover. Dit kan met goede bedoelingen zijn of in de hoop dat het ook echt beter wordt.

Afgeleid

Misschien zit je met je hoofd ergens anders, heb je een drukke dag gehad of ben je gewoon snel afgeleid. Dan kan het moeilijk zijn om de knop om te zetten en helemaal te genieten.

orgasme

Moe

Volgens mij is dit het meest gebruikte smoesje om onder seks uit te komen, maar soms is het echt zo. Misschien heb je een lange dag achter de rug of heb je weinig geslapen. Dan kan het moeilijker zijn om in de stemming te komen en een orgasme te hebben.

Niet fijn

Misschien vind je de seks niet fijn en denk je daarom dat faken de oplossing is. Maar dat is in dit geval echt niet de beste manier. Als je iets niet fijn vindt, moet je dat aangeven. Jouw sekspartner wil namelijk ook dat jij het naar je zin hebt.


Lukt niet

Of dit nou komt omdat je druk voelt of dat het ‘te lang’ duurt, soms lukt een orgasme nou niet en daar is niks mis mee. Seks draait niet alleen om het hoogtepunt. De weg ernaartoe kan ook heel fijn zijn.

Uiteindelijk gaat het vaak om het niet willen kwetsen van de partner. Terwijl het alleen maar jezelf in de weg zit. Jouw lover denkt dat jij geniet en klaarkomt, dus zal de moves herhalen. En zo krijg je een vicieuze cirkel. Communicatie is key, dus praat erover! Vertel wat je wil en wat je écht lekker vindt.

Mannen die faken

Dan komen we terug op de vraag, kunnen mannen een orgasme faken? Het antwoord is ja, dat kan!


Where’s the stuff?

Het idee dat mannen niet kunnen faken heeft te maken met de zaadlozing die bij een mannelijk orgasme komt kijken. Het is voor een man dan ook wel iets moeilijker om te faken, maar het is niet onmogelijk. Het makkelijkste voor een man om te faken is als hij een condoom draagt. Na de seks kan hij deze snel afdoen en weggooien. Niemand die het condoom checkt of er wel echt sperma in zit. Zonder condoom is het wel lastig. Als man heb je natuurlijk te maken met de zaadlozing. Als die er niet is, dan valt dat op. Er is wel een creatief smoesje die mannen kunnen gebruiken als hun lief zich afvraagt waar zijn ‘goedje’ is.

Droog orgasme

Het is als man namelijk mogelijk om droog orgasme te krijgen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als hij tijdens de seks al meerdere keren bent klaargekomen en het sperma zogezegd bijna ‘op’ is. Dan schiet het sperma de blaas in omdat de opening van de blaas naar de urineleider niet goed afgesloten. Een man krijgt dan wel een normaal orgasme maar zonder zaadlozing. Maar het kan ook als smoes worden gebruikt als hij een hoogtepunt wil faken.

orgasme

Ook kan het zijn dat een man een minder grote hoeveelheid sperma loost. Dit kan te maken hebben met het voedingspatroon, stress of leefstijl. Het sperma kan niet of amper merkbaar zijn omdat de hoeveelheid dan zo weinig is.

Heb jij wel eens gefaket?

Meer over orgasmes:

Waarom je never nooit moet faken

Geniet langer! Zo stel je je orgasme uit

Meervoudig orgasme in 5 stappen

Beeld: Pexels

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy