Help! Ik wil veel vaker seks dan mijn partner

door Rosanne

Seks hoort er in de meeste relaties bij. Sommige lovers duiken vier keer in de week tussen de lakens, doen anderen het één keer in de twee weken. Het is allemaal prima als jullie daar beiden tevreden mee zijn, maar wat zou als jij veel vaker seks wilt dan je partner? Moet je het accepteren of negeren?

Redenen

Er kunnen allerlei redenen zijn waardoor jouw partner minder behoefte heeft aan seks dan jij. Als je weet waar het vandaan komt, heb je ook meer inzicht op eventuele oplossingen. De meest voorkomende redenen zijn:

  • Drukte
  • Stress
  • Kinderen
  • Minder aandacht voor elkaar
  • Lichamelijke klachten
  • Psychische klachten
  • Seksuele klachten

Het is fijn als jullie op één lijn liggen qua seksuele behoeftes, want seks is iets wat je (vaak) samen doet. Als je andere behoeftes hebt, kan dit voor spanning zorgen. Het is daarom heel erg belangrijk om hierover te praten. Zo weten jullie van elkaar wat er speelt, waar jullie behoeftes liggen en zo kunnen jullie elkaar ook beter begrijpen.

Belangrijk is om eerst in kaart te brengen of dit verschil er altijd al was. Heb jij altijd al meer behoefte in seks gehad dan je partner of is dit pas sinds kort? Of is de behoefte van jouw lover afgenomen? En wat zijn eigenlijk jullie wensen en behoeftes? Bespreek dit met elkaar en kom erachter waar de ‘problemen’ zitten.

Intimiteit

Seks is een vorm van intimiteit, maar er bestaan nog veel meer vormen van intimiteit. Je kunt bijvoorbeeld een lange zoen- of knuffelsessie houden. Masseer elkaar eens of stap samen in de douche of in bad. Lees ook ons artikel over intiem zijn zonder seks. Ga voor jezelf na of het echt seks is wat je mist of intimiteit in het algemeen. Misschien werkt het ook wel om vaker een korte sekssessie te hebben of ben je meer van de langere vrijpartijen. Zoek uit wat voor jou/jullie werkt.

Seks met jezelf

Natuurlijk is seks samen met je partner heel erg fijn, maar je kunt het ook alleen doen. Dat is soms net zo lekker en bovendien erg ontspannend. Gebruik ouderwets je vingers of pak je favoriete vibrator uit de kast. Heb je nou nog geen vibrator? Dan hebben wij een hele mooie optie voor je, namelijk de luchtdruk vibrator Le Petit Flamant. Er zijn heel veel mogelijkheden en we hebben hier dan ook veel artikelen over geschreven. Voor het gemak heb ik hieronder de belangrijkste even gelinkt:

Naast dat masturberen gewoon heerlijk is, leer je er ook veel van. Door te masturberen leer je wat je wel en wat je niet prettig vindt. Dingen die je fijn vindt, kun je dan weer delen met je lover. Ontdek wat jij fijn vindt. Wat je favoriete plekjes zijn, welke bewegingen of snelheid je fijn vindt.

seks

Daarnaast is masturberen een vorm van selfcare en me-time. Trek mooie lingerie aan voor jezelf of iets waar jij je sexy in voelt of laat het bad vollopen. Maak er echt een momentje van. Dit kun je bijvoorbeeld doen door porno of porna te kijken. Of door het lezen van sexy verhalen.

Middenweg

Wil jij bijvoorbeeld vier keer in de week seks en je partner ‘maar’ twee? Kijk of jullie een middenweg kunnen vinden. Ga de andere keren met jezelf aan de slag. Het belangrijkste is dat jullie hier over blijven praten en dat het niet tussen jullie in gaat staan.

Probleem

Heb je alle dingen hierboven al geprobeerd en ben je nog steeds onbevredigd? Praat erover met je partner en kijk samen wat goed voelt. Het kan zijn dat jullie seksuele behoeftes echt te veel uit elkaar liggen en dat er geen oplossing mogelijk is. Is het echt een struikelblok, denk dan na of je jezelf eroverheen kunt zetten of dat jullie beiden jullie eigen weg moeten gaan. Maar bedenk wel, seks in een relatie is niet alles. Zelfs wij als LotteLust vinden dat. De connectie, de gevoelens en hoe leuk jullie het met elkaar hebben is ook belangrijk. Succes!

Meer over relaties:

Relatieproblemen: zo kaart je ze aan

Wat te doen als jullie een dipje in je seksleven hebt?

Waarom masturberen ook goed is in relaties

Beeld: Unsplash

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy