Dit bepaalt de hoeveelheid sex die je hebt

door Julia

In het begin van de relatie moet je vaak moeite doen om nog je bed uit te komen, jullie zijn als een stel konijnen niet bij elkaar weg te slaan. Maar eenmaal wat jaartjes verder, wordt de hoeveelheid sex minder, logisch. Maar waar komt dat nou precies door? Wij zochten het voor je uit.

 

Veel mensen vragen het zich met regelmaat af: ‘Zouden we meer sex moeten hebben?’ Allereerst niks moet, het belangrijkste is om te doen waar jullie je fijn bij voelen, of dat nu 5x in de week of 3x per maand.

 

Belangrijkste factor

Om de vraag te beantwoorden wat nou precies de bepalende factor is in de hoeveelheid sex die jij en je partner hebben, werd er onderzoek gedaan door de Kinsey Institute. Zij onderzochten in hoeverre leeftijd te maken heeft met hoe vaak mensen met elkaar tussen de lakens duiken. Tien jaar lang volgden ze 1200 mensen van middelbare leeftijd en ouder, en stelden hen vragen naar de hoeveelheid sex die zij hadden, de kwaliteit ervan en hoe geïnteresseerd de personen waren in sex. En om de subjectieve leeftijd (het verschil tussen de echte leeftijd van de personen en hoe oud ze zich voelen) te meten, kwamen de onderzoekers met de volgende vraag: ‘Veel mensen voelen zich ouder of juist jonger dan ze werkelijk zijn, hoe oud voel jij je?’

 

Use it or lose it

En wat blijkt uit de resultaten? Het draait allemaal om je houding. De personen die als antwoord gaven dat zij zich ouder voelden, waren minder geïnteresseerd in sex en vonden de kwaliteit van sex ook slechter dan de mensen die zich jonger voelden. Gedurende de tien jaar, de tijd die het experiment in beslag nam, gingen de mensen die zich ouder voelden minder vaak met elkaar naar bed. Van 2.52 keer in zes maanden naar 1.8 keer. Maar de stelletjes die aan het begin van het experiment met regelmaat sex hadden, bleken na tien jaar meer sex te hebben. Een kwestie van ‘use it or lose it’ dus.

Bron: The Journal of Sex Research
Beeld: Pinterest

Meer over sex lees je hier:

8 tips voor hete hotelsex

must try: 4 sexposities op de foam roller

10 mensen onthullen hun ergste sexblessure

Soorten seks die elke vrouw zou moeten ervaren

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy