5 bizarre feiten over vreemdgaan

door Lotte

Overspel, echtbreuk, een scheve schaats rijden, allemaal benamingen voor hetgeen waar een taboe over heerst, namelijk vreemdgaan. We weten dat het veel gebeurt, maar hoe zit het nou echt? Vreemdgaan gebeurt altijd stiekem, daarom is het maar lastig betrouwbare cijfers te verkrijgen. Om dit toch iets inzichtelijker te maken heb ik de feiten van verschillende onderzoekjes bij elkaar gezet. 

1. Lagere leeftijd, lagere acceptatie van vreemdgaan

Uit onderzoek is gebleken dat vooral jongeren tegen vreemdgaan zijn, tweederde van de jongeren zegt het niet te accepteren als hun partner vreemd zou gaan. Ouderen lijken er minder moeite mee te hebben, slechts de helft zal het niet accepteren dat zijn of haar partner vreemd gaat.

2. Vreemdgaan door minder controle over hersenen

Uit onderzoek van Johan Karremans van de Radboud Universiteit in Nijmegen, blijkt dat de mannen en vrouwen die vreemd gaan minder controle hebben over een hersengebied wat de zelfregulering bepaalt. Mensen die dit hebben zullen sneller en vaker flirten.

3. Kop of munt?

Uit een onderzoek van Flair onder 2000 lezeressen, gaf de helft aan wel eens vreemd te zijn gegaan. Er vanuit gaande dat het bij mannen ongeveer gelijk zal zijn betekent het dat de kans dat je een keer bedrogen bent 50% is. Lekker idee, zeg!

4. 10% van de kinderen is van de melkboer

Verschillende onderzoeken tonen aan de 10% van de kinderen buitenechtelijk verwekt zijn. Tijdens een onderzoek naar borstkanker waar DNA onderzoek voor nodig was werd dit percentage bekend.

5. Vreemdgaan? Je kleren vind je in de tuin…

Een grappig feit uit hetzelfde onderzoek van Flair is dat 75% van de vrouwen het niet zou accepteren als hun partner vreemd zou gaan. Best een gek feit als uit dat zelfde onderzoek kwam dat 50% van de vrouwen wel eens zegt vreemdgegaan te zijn.

 

Bron: Webmd

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy