Onderzoek bewijst: Mollige koppels zijn het gelukkigst

door Lotte

Slechts nieuws voor alle #fitcouples! Volgens recent onderzoek zouden curvy koppels meer tevreden zijn over hun relatie. 

Samen met je liefde op de bank. Filmpje aan, blankie om en koekjes en een drankje erbij. Je kent het wel. Gewoon lekker gezellig. Drie keer per week naar de sportschool? Na al die jaren in een relatie te zitten, voelen jullie die pressure om superstrak in je vel te zitten voor de ander niet meer. Je accepteert elkaar toch wel. Meer vetjes, meer om van te houden.

Vet verliefd

Eerdere onderzoeken suggereerden ook dat je ‘dik’ wordt van verliefd zijn. Van de ondervraagden verklapte 60 procent dat ze tot 6 kilo aan waren gekomen sinds ze daten met hun nieuwe lover. Amerikaanse wetenschappers van de National Center for Biotechnology Information deden het onderzoek dunnetjes over en kwamen tot een opmerkelijke conclusie.

Ze volgden 169 net getrouwde koppels voor één jaar. Elk jaar moesten ze twee keer op de weegschaal. Ook werd er gevraagd hoe ‘married life’ beviel. Het resultaat? Vrouwen en mannen in gelukkige relaties kwamen opvallend veel aan. Onderzochte stelletjes die dun bleven, hadden relatief meer stormachtige relatie.

Dus: vreten for life?

Gezondheid blijft natuurlijk belangrijk, ook als je in een langetermijn rela zit. Bovendien is in onze samenleving een fit lichaam de belofte voor geluk. Waarom zorgt een paar extra kilo’s dan toch voor een happy huwelijk? De wetenschappers verklaren: als je blij bent met je relatie, stop je minder energie in het perfectioneren van je uiterlijk om nieuwe partners aan te trekken. Op de belangrijke vraag of een goede relatie nu een negatief effect heeft op je lichamelijke gezondheid, zegt de hoofdonderzoeker Andrea L. Meltzer het volgende. “Door gewicht te benaderen als gezondheidsklacht in tegenstelling tot de mate van uiterlijke schoonheid, kunnen stellen ongezonde gewichtstoename op de lange termijn voorkomen.”

Bron: NCBI / Beeld: Pinterest

 

Meer over koppels:

Lange afstandsrelatie? 6 essentiële tips

Samen een sexspeeltje gebruiken? Dé 5 beste koppeltoys

Sextips van gelukkige stelletjes

 

Volg LotteLust op Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest en Google+!

Laat een reactie achter

Dit vind je leuk

Wij gebruiken cookies om het gebruik van LotteLust te optimaliseren. Accepteren Lees meer

Privacy & Cookies Policy